##  Csoportok szerkesztése/másolása/törlése 

## Csoportok szerkesztése/másolása/törlése

A főmenüben a **Csoportjaim** menüpontra kattints.

Ha még csak most kezded használni a rendszert, akkor ez az oldal üres, később a csoportjaid itt táblázatban fognak megjelenni.

Minden csoportnál szerepel a neve, a tagok száma, és hogy mikor volt létrehozva.

A listában a tagok/ szerkesztés / klónozás / törlés funkciókat használni a kívánt csoportnál a jobb oldalon található műveleti gombokkal lehet:

![Listamester - Kézikönyv - csoportjaim- csoportok szerkesztése másolása törlése](/sites/default/files/inline-images/Csoportjaim%20%208-%281%29_0.png)

**Csoport tagjainak megtekintése:**

Már meglévő csoport tagjainak megtekintéséhez az adott sorban kattints a lefele nyílra, majd a **tagok** gombra!

Ekkor megjelenik a tagok táblázata minden beállítással együtt. Ezeket a beállításokat a [**Csoporttagok** ](https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/csoporttagok)részben fogjuk részletezni.

**Csoport szerkesztése:**

Már meglévő csoport szerkesztéséhez az adott sorban kattints a lefele nyílra, majd a **szerkesztés** gombra!

****Új csoport létrehozása:****

Új csoport létrehozásához kattints az **új csoport létrehozása** linkre!

**Csoport másolása:**

Már meglévő csoport másolásához kattints az adott sorban kattints a lefele nyílra, majd a **klónozás** gombra!

A csoport másolása felületen meg kell adni az új csoport nevét. Kiválaszthatjuk, hogy a csoporttagok is másolásra kerüljenek, valamint hogy az új csoport tagjai is a már előző csoportban előre beállított hírlevél-sorozatokat automatikusan megkapják. Valamint csoporttagok másolása esetén akár szűrőt is beállíthatsz.

Ha kész kattints a **Létrehozás** gombra.

![Listamester - Kézikönyv - csoportjaim- csoport másolása ](/sites/default/files/inline-images/Csoportjaim%20%208-%282%29.png)

**Csoport törlése:**

Már meglévő csoport törléséhez kattints az adott sorban kattints a lefele nyílra, majd a **törlés** gombra!

**A rendszer visszakérdez:** „Biztosan törlöd? Az adatok végleg elvesznek, nem lehet visszaállítani őket.”