Így szerkeszd meg az űrlapra kerülő kérdéseidet, avagy a csoport adatmezői

Csoportjaim - Tagok szerkesztése - Adatmezők

Itt tudod megszerkeszteni, hogy milyen kérdések kerüljenek az űrlapodra, ezek lesznek az adatmezők.

Új adatmező létrehozásához az extra adatmezők részen kattints az „új adatmező” linkre! Ekkor az Adatmező szerkesztése oldalra jutsz:

Listamester - Kézikönyv - csoportjaim - új adatmező létrehozása

Először add meg az új adatmező nevét, majd kattints a Létrehozás gombra!

Ekkor az extra adatmezők részen megjelent az új adatmeződ. Ha a jobb oldalon lenyitod az adott adatmezőt, akkor szerkeszteni tudod. 

Listamester - Kézikönyv - csoportjaim - új adatmező szerkesztése

Nézzük sorban, mi mindent állíthatsz be itt!

 • Az adatmező neve: Ez a név kikerül az űrlapra a válaszmező elé (tőle balra vagy fölé, ez beállítható). Ez maga a kérdés, hiszen erre kell a feliratkozónak válaszolnia. Ne legyen hosszú, hogy kiférjen. Ha mégis hosszút szeretnél, használd a „Kérdés és válasz külön sorba” kapcsolót.
 • Az adatmező típusa
  • Szöveges beviteli mező: Alapvetően kétféle adatbeviteli lehetőség van. Az egyik, a szöveges beviteli mező, ahol a feliratkozó beírja a választ egy szöveges dobozba. 
  • Választható értékek: A felhasználó előre megadott válaszok közül választhat egyet.
 • Kötelező válaszolni az űrlapon: Ha ezt bepipálod, a feliratkozó addig nem tud túllépni az űrlapon, amíg ide valamit be nem ír vagy valamelyik választ ki nem választja. Ha ezt elmulasztja, hibaüzenetet fog kapni, és a ListaMester feltűnően (pirossal) kiemeli kérdést, hogy erre válaszolnia kell.
 • Extra, űrlapon rejtett információs adatmező: Ha ezt bepipálod, a feliratkozó és adatmódosító űrlapokban ez az adatmező nem fog látszani. Tehát ez csak belső használatra szánt mező lesz, CRM-szerű funkciókhoz használatos. Itt feljegyezhetsz kényesebb információkat is az érdeklődőkről, pl. hogy késedelmesen fizetett, telefonon tegeződtetek vagy magázódtatok, problémája volt a termékeddel, stb. Ezeket az adatokat később szegmentált marketing kampányokra tudod felhasználni, pl. minden olyan ügyfelednek, aki időben fizetett, tudsz egy jó ajánlatot küldeni. Vagy nem küldesz valamit ki azoknak, akik sokat reklamáltak. De egyszerűen arra is jó, ha a terméktámogatáshoz használod ezt a funkcionalitást.
 • Számértéket tároló adatmező
 • Mutassuk a tagok táblázatában: Ha szeretnéd, hogy ez a kérdés (ill. az erre adott válaszok) is megjelenjenek a csoporttagok táblázatában, akkor pipáld ki!
 • Használjuk elsődleges telefonszámként SMS-hez: Ha az SMS átjáró funkciót bekapcsolod, akkor a csoport e-mail címe aktiválódik mint kiküldési e-mail cím. Tehát ha erre az e-mail címre küldesz levelet, akkor annak tartalma automatikusan azonnal továbbítódik a csoportban mindenkinek mint SMS. Ezt a funkciót a csoport általános beállításainál tudod bekapcsolni. Az e-mailek fogadását is be kell kapcsolni, ha ezt használod (itt találod a csoport e-mail címét is). A csoporttag telefonszámát abból az adatmezőből vesszük, amelyiknél meg van jelölve, hogy SMS átjáróhoz használt telefonszámot tartalmaz. Ezt az adatmezők szerkesztésénél, azaz itt tudod beállítani. Ha szerkeszted az adatmezőt, annak lesz egy ilyen jelölő négyzetben megjelenített tulajdonsága.A levél első 160 karakterét küldjük ki, tehát mindenki csak 1 db SMS-t fog kapni.

Szöveges beviteli mező részletezése:

Ha a feliratkozáskor a felhasználó válaszolt a beviteli mezőben, akkor másolhatjuk egy másik adott csoportba is. 

 • Aktiváljuk a hírlevélsorozatot is a másik csoportban: Vagyis ha átmásoljuk a felhasználót egy másik csoportba, ha ír bármit ebbe az adatmezőbe, akkor aktiválhatjuk rá egyből az adott hírlevél-sorozatot is.
 • Akkor is másoljuk a másik csoportba, ha adatmódosító űrlapon módosítja az adatait: Ha a felhasználó módosítja az adatait, akkor is kerüljön át a megadott csoportba.

Választható értékek (teszt típusú kérdésmező) részletezése:

Itt két lehetőség közül választhatsz:

 • Új válasz hozzáadása: Választható értékek kiválasztása után, meg kell adni egyesével a lehetséges válaszokat. Minden lehetséges válasz után kattints a Mentés gombra! Ezeket a lehetséges válaszokat is szerkesztheted: átírhatod, törölheted, feljebb vagy lejjebb mozgathatod a listában.
 • Számsorozat hozzáadása: Ezek a lehetséges válaszok lehetnek számok is. Ha sok lehetőséget szeretnél megadni, az sok gépeléssel járna. Hogy megkönnyítsük a munkád, egy számsor generálót is találsz itt. Egyszerűen csak add meg, hogy mettől meddig, hány lépésenként szeretnéd a számokat, mint lehetséges válaszokat felkínálni. A Számok hozzáadása gombra kattintva a rendszer kigenerál Neked egy bármilyen hosszú listát.

A példában: A tanfolyamok milyen típusát részesíted előnyben? kérdésre válaszolva ha az Alaptanfolyamot válassza ki a felhasználó, akkor a tanfolyam01 csoportba átkerül automatikusan.

Listamester - Kézikönyv - csoportjaim- adatmezők - választható értékek

Adatmező törléséhez nyisd le az adott adatmezőt, majd kattints az adatmező törlése-re!

Ha meg szeretnéd változtatni a sorrendet a kérdéseidben, erre is van lehetőség törlés és újraírás nélkül:

Amelyik adatmezőt előrébb vagy hátrébb szeretnéd mozgatni a kérdések listájában, az előtt lévő fel/le nyilakra kattints!

Egy példa űrlap így néz ki:

Listamester - Kézikönyv - csoportjaim- adatmező felhasználása

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk: