2021. 11. 12., p – 11:04

[frissítve 2022.10.13] 

A novemberi-decemberi időszakban egyáltalán nem könnyű kitűnni a postafiókokba ömlő ilyen-olyan ajánlatok közül. Hogyan érheted el, hogy odafigyeljenek a te ajánlatodra?

Mutatunk egy eszközt, amit alkalmazva a leveleidben megnő a vásárlási hajlandóság.

Egy visszaszámlálóra - ami tényleg ketyeg, amikor megnyitják a leveledet - odafigyelnek az olvasóid. Sürgősség érzetét kelti bennük, megnő a félelem érzése, hogy valami jó dologról lemaradhatnak, ha nem cselekszenek időben. Ha valami korlátozott ideig elérhető, van konkrét lejárati ideje, és látják a levélben, ahogy változnak a számok, fogy az idő, nagyobb hajlandósággal kattintanak a Megrendelem gombra.

A visszaszámlálóhoz szükséged lesz egy online visszaszámláló készítő programra.

Mik ezek a visszaszámláló készítő programok?

Ezeknek az online programoknak a segítségével egy pontos, időt visszafelé számoló órát tudsz szerkeszteni, és ennek a képét tudod betenni a hírleveledbe. Nem egyszerűen egy kép, mert az óra valóban visszaszámol, “ketyeg” a levélben, és ahányszor csak megnyitják, mindig a pontos hátralévő időt mutatja. Te adod meg, hogy mi legyen az a dátum és óra és perc, ameddig visszaszámol. Az óra külalakját is te állítod be a megadott lehetőségek közül választva.

Hogyan működnek?

Kis technikai háttér: Az alább bemutatott online szoftverekkel egy animált GIF-fájl-t tudsz elkészíteni és a hírlevélküldődben betenni egy levélbe. Minden alkalommal, amikor az olvasód megnyitja a levelet, akkor a képet kérni fogja a levelezője a visszaszámláló készítő szoftver szerverétől, amelyet a szerver valós időben generál, minden alkalommal. Tehát frissített képet fog látni mindig, ahányszor csak megnyitja a levelet. (amíg le nem jár az idő) Általában 90 másodpercig, vagy 45 másodpercig számol vissza egy megnyitás esetén, tehát ha megnyitva van előtted a levél, akkor ennyi ideig “ketyeg”, aztán visszaugrik a megnyitás pillanatában mutatott időhöz és kezdi elölről.

Megbízható? Tényleg megjelenik mindenféle levelezőben az olvasóknál?

A GIF-képeket minden e-mail kliens támogatja, beleértve a mobilt is, ahol a képek engedélyezve vannak. Ugyanúgy ahogy a képek a leveledben jól megjelennek mobilon is, a visszaszámláló “kép” is alkalmazkodik az eszközhöz. 

Ezt a táblázatot a Mailtimers weboldalán is megtalálod. Látható, hogy az Outlook bizonyos verzióinál van csak probléma. (az első frame-et jeleníti meg csak, tehát egy képet fog látni az olvasó ezekben a levelezőkben)

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló megjelenítése levelezőkben

Mivel kép, ezért annak jelenik meg automatikusan, aki engedélyezte a képek megjelenítését a levelezőjében. 

Mit jelent a kredit/hó, letöltésszám/hó, nézet/hó ezeknél a programoknál?

pl. A Mailtimers ingyenes fiókjában HAVI 100 000 letöltés lehetséges. E azt jelenti, hogy ha pl. 5000 feliratkozónak küldöd ki a hírlevelet, amiben van egy ilyen visszaszámláló, akkor 100 000 megnyitás alkalmával lesz látható a visszaszámláló, azaz 100 000-szer tölti be a visszaszámlálót a leveledbe a program, a 100 001-dik megnyitásnál már nem. De elég valószínűtlen, hogy mind az 5000 olvasó 20-szor megnyissa a leveledet. Tehát ha valaki megnyitja ezt a levelet, akkor egy kreditet/letöltést/nézetet levon a program a te havi keretedből.

Négy visszaszámlálót is mutatunk, amit te is rögtön tesztelhetsz

Olyan eszközöket hoztunk el neked, amik már bizonyítottak: megnövelik a vásárlási hajlandóságot, eszméletlenül jól néznek ki a levelekben, könnyen beállíthatóak, néhány kattintás után integrálhatóak a hírlevélküdőkkel (a ListaMester-rel is) és ingyenesen is használhatóak.

Sendtric - 2 percig tartott vele az első visszaszámlálónkat elkészíteni és beilleszteni

"100% Free. Unlimited timers, no watermarks." - ígéri a Sendtric. 

LM-Blog-BlackFriday - visszaszámlálók - Sendtric kezdőoldal

Tetszett: Valóban pillanatok alatt kész lesz az első visszaszámlálód, aminek kimásolod az egysoros kódját és már mehet is a levélbe. Nem kell fiókot regisztrálni, hogy kipróbáld. Van magyar nyelv választására lehetőség. Az ingyenes csomagjuk 100 000 megjelenítést tartalmaz (egy visszaszámlálóra), vízjel már itt sincs. A legkisebb csomagjuk csak 9 dollár egy hónapra és rengeteg formázási lehetőséget tartalmaz. Nagyon pozitív visszajelzéseket találtunk arról, hogy mennyire biztonságos használni: robusztus rendszer van a szoftver alatt, azaz a visszaszámláló mindig úgy fog működik a levelekben, ahogy elvárod.

Nem tetszett: Az ingyenes csomagban egyféle külalakot kínálnak, a visszaszámláló hátterének a színét, a feliratok és a számok színét állíthatjuk csak, valamint max. 30 nappal későbbi dátumot tudsz beállítani. A legkisebb csomagban nem sokkal több alkalom van benne (150 000), mint az ingyenesben. Ha több megjelenítésre lesz szükséged, a következő csomag már 1 millió megjelenítést tud havi 29 dollárért. 

A beállítása:

Annyira egyszerű, hogy szinte nincs is mit leírni. ÉS! Nem kell regisztrálnod, hogy dolgozhass vele! Egy e-mail-címet kell megadnod, az időzónát, a pontos időt, hogy mikor érjen véget a számláló (max. 30 nappal későbbi dátum), a nyelvet a feliratoknak és a visszaszámláló kinézetét: a háttér, a betűk, és a számok színét. Ha ez meg van, kattintasz a Generate gombra, és megmutatja a végeredményt, valamint rögtön generálja a kódját is.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa 01

Hogyan kell beilleszteni hírlevélbe?

Ha van lehetőséged a levélszerkesztődben html nézetre váltani, akkor ezt az egész egysoros kódot, amit a Sendtric generált, kimásolod, és bemásolod oda a levélben, ahova szeretnéd.

A ListaMesterben a hagyományos levélszerkesztőbe is így lehet betenni.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Sendtric levélszerkesztőbe helyezése

Ha a ListaMester másik, reszponzív levélvarázslóját használod, akkor a kódból a http://... kezdődő rész kell neked, de nem a végéig, ezt a részt hagyd le: " style="display: block;" />

A linket másolod be a reszponzív levélvarázslóban egy kép elem beillesztésénél, a Kép URL-ből opciónál. 

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Sendtric levélvarázslóban

Így fog kinézni a levélben:

Méretet változtatni ugyanúgy lehet a csúszkával, mint egy sima képnél, középre rendezni, Alt szöveget megadni stb.
 

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Sendtric levélvarázslóban 02

 

MotionMail - bevált ismerős, jól testreszabható, de kevés megjelenítést ad az ingyenes csomagjában

LM-Blog-BlackFriday - visszaszámlálók - Motionmail kezdőoldal

Tetszett: Könnyen beilleszthető a levélbe, egyszerűen szerkeszthető. Bármennyi visszaszámlálót készíthetsz. Van 4 elrendezési forma már az ingyenes csomagban is, tud magyarul, többféle formázási lehetőség van benne, mint a Sendtric-nél. Jól áttekinthető súgója van, úgy tűnik, minden kérdésre gondoltak, ami az első felhasználás előtt felmerülhet.

Nem tetszett: Nem tudod rögtön a weboldalon kipróbálni, regisztrálnod kell fiókot. Az ingyenes csomagban vízjeles a visszaszámláló, és csak 20 000 letöltést / hó engedélyez. Ez utóbbi fáj a legjobban, ez nem sok. A MotionMail 10 dolláros havidíjért ad 100 000 megjelenítést, az első helyen kiemelt Sendtric ennyit engedélyez már az ingyenes csomagjában is. 

A beállítása:

Regisztrálással kell kezdened, a Create a timer gombra kattintva a regisztráló oldalra jutsz. Név, e-mail cím és jelszó beállítását fogja kérni.

Belépés után a "Create new timer" opcióra kattintva el is tudod kezdeni szerkeszteni a visszaszámlálót a hírleveledhez. Először válaszd ki, hogy milyen típusú legyen! 

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Motionmailapp.com 01

Utána nevezd el, állítsd be a lejárati dátumot és pontos időt! Válaszd ki az időzónát és a magyar nyelvet!

Jöhet a dizájn: háttérszín, betűk/számok színe, + a betűk típusa, mérete.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Motionmailapp.com 02

A Timer preview ablakban azonnal látod a végeredményt. Kattints a "Save this timer!" gombra!

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Motionmailapp.com 03

Az első visszaszámlálód elkészült. Jobb oldalt jelezni fogja, hogy aktív, azaz valóban “ketyeg”. Bármikor kikapcsolhatod. 

Megmutatja az egysoros kódot, és alatta linket is találsz, ami segít a beillesztésben. De semmi új mutatványra nincs szükség: csak kimásolod a kódot, és beilleszted a levélszerkesztődben html kódként. (a ListaMesterben ugyanúgy kell, mint ahogy az előző visszaszámlálónál bemutattuk)

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Motionmailapp.com 04

(Ha belemennél a technikai részletekbe: Mit jelent a “Secure URL Options”?

Az ingyenes csomagban http-t láthatsz a kódban, fizetős csomagoknál be lehet állítani, hogy https-en szolgáljon ki. Máris kérdezheted, hogy az jobb-e. Alapvetően nem lesz gond a http-val sem, mert egy képet illesztesz be a levélbe. A böngészők sem és az e-mail kliensek sem olyan kényesek a képekre, mert azt csak adatként kezelik, és nem arról van szó, hogy ott a júzer elnavigál valahova, vagy szkripteket betöltő oldalra jut vagy oldalt ágyaz be. Mindezek ellenére lehet, hogy bizonyos spam szűrők lepontozzák a http-s referenciákat. A https-es lehetőséggel biztosra mehetsz. Nagy listákon, komolyabb igények esetén érdemes lehet előfizetni a https-re is. Ismételjük: lehet.)

Hogy követheted a "költésedet" és a statisztikát?

A Dashboard fülön minden elmentett visszaszámlálódat látod. A még elérhető kreditjeid számát is itt mutatja. (kredit = még ennyi levélmegnyitáskor fog elindulni a visszaszámláló)

Minden számláló sorában az Actions gombra kattintva a legördülő menüből tudod kiválasztani a számlálót szerkesztésre, másolásra, részletek megjelenítésére. Ez utóbbinál tudod deaktiválni, követni a statisztikát.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Motionmailapp.com 05

 

Mailtimers - visszaszámláló, ami minden inboxban fantasztikusan fog kinézni

LM-Blog-BlackFriday - visszaszámlálók - Mailtimers kezdőoldal

Tetszett: Rengeteg lehetőség és kinézet már az ingyenes csomagjukban is, amiben havi 100 000 letöltést engedélyeznek. A legkisebb csomag 9,99 dollár, és a Business csomag is csak 75 dollár (havi 1 200 000 megjelenés, ami már mindenre elég itthon) + szokott lenni Black Friday akció is. Szemléletes leírások, sok “how to” segítség van a weboldalon, de annyira egyértelmű a visszaszámláló szerkesztése, hogy egy perc alatt átlátható a felület. Bármennyi visszaszámlálót létrehozhatsz. Van magyar nyelv az ingyenesben is.

Nem tetszett: Az ingyenes csomagban vízjeles a visszaszámláló. A legkisebb előfizetői csomag csak 50 000 megjelenéssel ad többet, mint az ingyenes. Itt is fiókot kell nyitni, hogy kipróbálhassuk.

A beállítása:

Regisztrálás után a fiókba belépve, a "Create timer" gombra kattintva kezdheted el  szerkeszteni az első visszaszámlálódat. Először válaszd ki, hogy milyen típusú legyen! 

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Mailtimer.com 01

A típusok közül a Fixed Date érhető el csak az ingyenes csomagban, azaz van lejárata a visszaszámlálónak, valamint max. 30 nappal későbbi dátumot tudsz beállítani. (fizetős csomagban lehet a visszaszámláló örökös, azaz újraindul, ha lejárt) Következnek a szokásos lépések: határidő, név, időzóna, nyelv, betű méret és font típus, színek beállítása.

Jobb oldalt rögtön láthatjuk is a beállításunk végeredményét.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Mailtimer.com 02

Ha mindent beállítottál, kattints a nagy, zöld Save gombra!

Továbbra is mutatni fogja az előnézetet, alatta a beillesztéshez a kódot.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Mailtimer.com 03

Ezt kimásolod és ugyanúgy, mint a másik két visszaszámláló készítő esetében is, csak bemásolod a levélszerkesztődbe mint html kódot. (a ListaMesterben ez is ugyanúgy működik, mint az első visszaszámláló)

A kezelőfelülete vizuálisan jobb élményt nyújt, mint a MotionMail, szerintünk átláthatóbb is. Ránézel és látod: Milyen csomagban vagy? Mennyi kredited van? Mennyi az aktív/archivált visszaszámlálód? Hány megjelenítésnél járnak az egyes visszaszámlálók? + az egyes visszaszámlálók szerkesztése a visszaszámláló mellett az Action lenyíló menüre kattintva kezdhető meg.

LM-Blog-BlackFriday Visszaszámláló - Példa Mailtimer.com kezelőfelülete

Countdownmail - Tervezz olyan visszaszámlálót, amely tökéletesen illeszkedik az e-mail stílusához. Az időzítőd minden postafiókban, minden eszközön lenyűgözően fog kinézni.

Útmutató - Visszaszámláló - Countdownmail -a Countdownmail weboldal kezdőoldala

Tetszett: Könnyen kezelhető felülettel rendelkezik, és több előre megadott sablonnal, ahol aztán különböző színek, betűtípusok és akár egyedi feliratok közt is válogathatunk.az ingyenes csomagjukban is, amiben havi 100 000 letöltést engedélyeznek. A legkisebb csomag 7,99 dollár, és a Growing  Business csomag is csak 49,99 dollár (havi 1 000 000 megjelenés, ami már mindenre elég itthon) + szokott lenni Black Friday akció is. Szemléletes leírások videókkal és sok segítség van a weboldalon a Help Center részben, de annyira egyértelmű a visszaszámláló szerkesztése, hogy egy perc alatt átlátható a felület. Bármennyi visszaszámlálót létrehozhatsz. 

Nem tetszett: Az ingyenes csomagban vízjeles a visszaszámláló. A háttérkép csak aGrowing Business csomagtól felfelé engedélyezett, és itt is fiókot kell nyitni, hogy kipróbálhassuk a visszaszámlálót.

A beállítása:

A Create Timer gombra kattintva egy rövid regisztráció után máris a beállítási felületre kerülsz.

A Basic fül alatt a lejárati időt, az időzónát, a visszaszámláló címét, illetve a számláló nyelvét tudod automatikusan beállítani, viszont akár egyedi feliratokat is megadhatsz. 

Útmutató - Visszaszámláló - Countdownmail -Basic fül

A Design fül alatt különböző előre elkészített sablonok közül válogathatsz, kicserélheted a számláló betűtípusait, megadhatsz lejárat utáni üzenet/képet, illetve kikapcsolhatod bármelyik számlálót részt.

Útmutató - Visszaszámláló - Countdownmail -Design fül

A Colors fül alatt a visszaszámláló számlálójának színeit tudod módosítani, illetve a hátteret tudod láthatatlanná tenni. Itt a színek módosításakor a lejárat utáni szöveg színe is megváltozik.

Útmutató - Visszaszámláló - Countdownmail -Colors fül

A háttérkép és a hivatkozások beállítására is van lehetőség, viszont azokhoz már nem elég az ingyenes csomag. 

Az Advanced Options részben a haladó beállításokat tudod elérni.

Hogyan kell beilleszteni hírlevélbe?

Ha van lehetőséged a levélszerkesztődben html nézetre váltani, akkor ezt az egész egysoros kódot, amit a Countdownmail generált a Get Embed Code alatt, a jobb oldali Copy gombra kattintva kimásolod, és bemásolod oda a levélben, ahova szeretnéd.

Itt még igazítást és reszponzív vagy fix méretet is állíthatsz hozzá.

Útmutató - Visszaszámláló - Countdownmail - html kód másolása

Ezt kimásolod és ugyanúgy, mint a másik két visszaszámláló készítő esetében is, csak bemásolod a levélszerkesztődbe mint html kódot. (a ListaMesterben ez is ugyanúgy működik, mint az első visszaszámláló)

Melyiket a négy közül?

Ha ingyenes lehetőséget keresel:

Ha minél gyorsabban és egyszerűbben szeretnél olyan visszaszámlálót, ami már nem vízjeles, és elegendő a 100 000 megjelenítés, akkor irány a Sendtric!

Ha szeretnél a saját stílusodhoz passzoló visszaszámlálót választani, nem számít, hogy vízjeles, és elég a 100 000 megjelenés, akkor a Mailtimers visszaszámlálót ajánljuk.

Ha több megjelenésre van szükséged, akkor a legtöbb megjelenést a legjobb árért a Sendtric adja (5 millió megjelenés 49 dollár/hó), de funkciók terén egyik program esetében sem tudsz mellényúlni.

Hm, ha nagyon kéne választani, akkor Mailtimers. (De mi írtunk inkább egy sajátot :-))

Szólj hozzá:

Új hozzászólás

Korlátozott HTML

 • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
 • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Attila (Nem azonosított) 2021. 11. 25., cs – 10:18

Sziasztok,
Köszönöm, szuper cikk.
Nekem viszont olyan visszaszámlálóra volna szükségem, amit úgy tehetek be a hírlevélsorozat leveleibe, hogy minden egyes feliratkozónak saját időszámításban mutassa a hátralévő az időt. (Tehát nem olyan kell, ami mindenki számára egyszerre jár le.)
Pl. Feliratkozik valaki ma. Elindul számára a hírlevélsorozat. Az első levélben mondjuk leírom, hogy az ajánlat X napig él. Egyes levelekben megjelenik számára, hogy az adott X napból SZÁMÁRA üennyi idő van hátra.
Ez hogyan oldható meg?
Köszönöm.
Attila

admin 2021. 11. 26., p – 13:26

Válasz Attila üzenetére

Szia Attila!

Amit kérdezel, az megvalósítható. A Sendtic-nél ezt a Dynamic Timers tudja, pontosabban azt, hogy egy levél kiküldésének az idejéhez időzíti a visszaszámlálót. Ha az első levélben kimegy az ajánlatod, ami a feliratkozás után azonnal kiküldésre kerül, akkor a visszaszámláló is a feliratkozás időpontjához időzít.

A Mailtimers-nél ez az Evergreen típusú visszaszámláló. Szintén a levél kiküldéséhez, vagy a levél megnyitásához tud időzíteni.

DE! Egy linket, (ami a landing oldaladra visz tovább), ha mint tartalmi oldalas átirányítás teszel bele a levélbe, akkor ennek a linknek a kattinthatósága is időben szabályozható a ListaMesterben. Nem csak egy adott dátumig lehet elérhető az ajánlat = kattintható a link, hanem megadhatod, hogy a linkre pl. csak a feliratkozási időponttól kezdve 3 napig lehet kattintani. (csak 3 napig él mindenkinek az ajánlat, akármikor is iratkozik fel), vagy a levél megnyitásához képest csak 12 óráig. :-)
https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/tartalmi-oldalak/igy-allitsd-be-kulso-oldal-lejarati-idopontjat

És persze azt is beállíthatod, hogy mit lásson az olvasó, ha lejár a link. (milyen linkre dobjuk át, vagy milyen üzenetet írjunk ki neki)

üdvözlettel,
A ListaMester csapata