Mi az a SPAM?

 

SPAM = kéretlen levél.

Kéretlen levélnek tekintjük azt a levelet, amely egyszerre három tulajdonsággal rendelkezik: kéretlenség, tömegesség és reklámtartalom.

 

Technikai szempont a SPAM meghatározásában:

 

 1. A legálisan, cégektől vásárolható e-mail cím adatbázisra küldött tömeges, kéretlen, reklámtartalmú levél bár a magyar jogszabályozás szerint nem spam, de technikailag spam, és a ListaMesternél technikai értelemben kezeljük és értjük a spam-et.  

  Tehát a vásárolt, csupa info@cegnev.hu lista, vagy az interneten összegyűjtött, ilyen címekből álló lista használata a ListaMesterben nem engedélyezett.  

   

 2. Nem engedélyezett semmilyen kéretlen levélküldési tevékenység! 

   

 3. Tilos 3. féltől vásárolt listára levelet küldeni a ListaMesterből, azaz olyan címzetteknek küldeni, akik nem adták meg ehhez az engedélyüket igazolható módon.  

   

 4. Ha az ügyfelünk levélkiküldésénél a levélküldési statisztikák és sztenderdek összehasonlítása alapján egyértelműen megállapítható, hogy a felhasználó olyan listára küldött e-mail üzenetet, aminek a tagjai sosem iratkoztak fel, illetve nem hagyták ezt korábban jóvá, tehát nincs nyoma, hogy ők aktívan ezt engedélyezték, vagy a jóváhagyásuk egy ésszerű időn túl történt meg, akkor kéretlen levél küldésről van szó. 

 

 

Mi történik, ha bármelyik ügyfelünknél felmerül, hogy SPAM küldésére használja a rendszert? (azaz a kiküldése nyomán a visszapattanások és a SPAM-nek jelölések száma az átlaghoz – a levélküldési statisztikákhoz és sztenderdekhez –  képest jelentősen megnő)

 

 1. Ilyen esetben a kiküldést azonnal leállíthatjuk.  

 2. Amennyiben első eset, akkor figyelmeztetésben részesül a felhasználó, és 3 napra blokkoljuk a fiókját (blokkolás = nem fog tudni levelet küldeni, de a feliratkozások és az automatizmusok a fiókjában működnek). Második alkalommal 2 hét a blokkolás időtartama. Harmadik alkalommal 1 hónap blokkolás. Negyedik alkalommal a szerződést azonnali hatállyal felmondhatjuk, vagy a szoftver e-mail küldő szolgáltatását nem engedélyezzük többé a felhasználónak. 

 3. A 2. pontban meghatározott esetekben, az eset súlyosságától függően a ListaMester alkalmazhat azonnali szerződésbontást, vagy nem engedélyezi a továbbiakban a szoftver e-mail küldő szolgáltatását az elkövetőnek.  

 4. Amennyiben a felhasználó levélküldési tevékenységére hivatalos feljelentés érkezik, akkor a Szolgáltató a szerződésszegés következményeképpen a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja.  

 5. Amennyiben a ListaMester bármelyik szervere az ügyfél levélküldési tevékenysége miatt hazai üzemeltetésű, vagy nemzetközi fekete listára kerül fel, akkor a szerződésszegés következményeképpen a szerződést azonnali hatállyal felmondhatjuk. 

 

A leiratkozás lehetőségének biztosításáról:

 

 1. Minden e-mail-nek kötelezően tartalmaznia kell leiratkozáshoz linket. A hírlevélről való leiratkozás linknek minden kimenő levélben benne kell lennie.  

   

 2. Amennyiben a rendszer nem talál a kimenő levélben leiratkozási linket, automatikusan hozzáfűzi a levél végéhez.  

   

 3. Amikor valaki leiratkozik egy hírlevélben a „leiratkozom” linkre kattintva, a ListaMester rendszer az olvasót automatikusan törli az adott csoportból/ listáról, amiről leiratkozott/ vagy törli az összes csoportból/ listáról, ha ezt az opciót választotta. Ettől fogva nem szerepel az adott ügyfél adott csoportjában (vagy egyik csoportjában sem) a leiratkozott olvasó. A jogszabályoknak megfelelően minden adatát töröljük, kivéve a nevét, az e-mail címét, a leiratkozás dátumát, és a leiratkozás IP címét, amit a rendszer egy az eredeti adat (e-mail cím) nélkül visszafejthetetlen kódsorban tárol a háttérben abból a célból, hogy a tömeges címlista feltöltéseknél ki tudja jelezni az ügyfelünknek, hogy ha olyan e-mail címet szeretne ismét feltölteni, ami már egyszer leiratkozott/ törölve lett, valamint a hatóság felé szolgál a leiratkozás bizonyítékaképpen. 

 

 

A kéretlen levelekkel kapcsolatos panaszok megválaszolása:

 

Ha egy, a ListaMester szoftvere által küldött kéretlen levéllel kapcsolatos panasz érkezik hozzánk, a következő lépések szerint járunk el:

 

 1. a panasz kivizsgálását az ügyfélszolgálatos és a technikus kolléga egy napon belül megkezdi, 

 2. felhívjuk az ügyfelünk figyelmét a szerződésben leírtakra, 

 3. megvizsgáljuk, hogy a panaszos adataihoz hogyan jutott hozzá az ügyfelünk, jogszerű volt-e ez a mód, 

 4. a panaszost töröljük az ügyfelünk listájáról, ha ezt kérte. 

 

Amennyiben megállapítható, hogy nem jogszerűen került fel a panaszos a listára, a ListaMester jogosult a fiókot blokkolni, amíg a fiókban szereplő listák eredetét az ügyféllel nem sikerül tisztázni.

A fiók addig marad felfüggesztett állapotban (nem küldhető belőle tömegesen levél, de a feliratkozások és a beállított automatizmusok működnek), amíg az ügyfél írásban nem igazolja felénk, hogy a továbbiakban jogszerűen fog eljárni és nem fog kéretlen leveleket küldeni.

 

Ha valaki ellen ismételten érkezik panasz, és a korábbi figyelmeztetések ellenére ismételten kéretlen levelet küldött, a ListaMester ezt szerződésszegésként értelmezheti és a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja.

 

Ha Ön úgy gondolja, hogy a ListaMester rendszeréből kapott kéretlen levelet, akkor a kéretlen levelet küldje el a support kukac listamester pont hu címre, valamint írja le mellé a panaszát! Panaszát 48 órán belül kivizsgáljuk és a megadott e-mail címére visszajelzést küldünk a vizsgálat eredményéről.