A ListaMester megjegyzi, hogy kinek pontosan milyen emaileket küldtél. Ezt az információt később felhasználhatod.

Listamester - Kézikönyv - Hosszabb email küldési archívum

A tagok listájánál kijelöljük az adott tagot, majd a Statisztikák alatt a Kiküldött, vagy a Megnyitott levelek funkcióra kattintunk, így itt könnyen ellenőrizheted, hogy egy bizonyos levelet már megkapott-e az illető. Ha a címzett több csoportban is szerepel, akkor ugye más-más csoportoknak történő küldéskor is megkaphatta a levelet, ezért itt minden megkapott levelét kilistázzuk, nem csak azt, amit az adott csoportnak küldve kapott meg.

Listamester - Kézikönyv - Kiküldött levelek

Készíthetsz szűrőt is arra, hogy ki kapott már meg egy bizonyos levelet, és aszerint küldhetsz célzottan további információkat. Itt ügyelj arra, hogy megkapni egy levelet nem ugyanaz, mint elolvasni. Ha az email kiment, az csak annyit jelent, hogy a címzett email szervere átvette a levelet. Azt sajnos nem lehet garantálni, hogy azt el is olvassa a címzett (mehet pl. spambe is a levél, vagy egyszerűen törölheti olvasatlanul).

A Csoportjaim - Szerkesztés - Szűrők menüpontban amikor új szűrőt hozol létre, az “A szűrő válasszon ki mindenkit, aki” mezőben válaszd a “már megnyitott egy adott levelet” lehetőséget. Utána már csak el kell nevezned a szűrőt és megadni, hogy melyik levél kiküldésére vagy kíváncsi. 

Listamester - Kézikönyv - Hosszabb email küldési archívum - Szűrés

Az, hogy milyen módon küldtük a levelet, nem számít. Nem csak a kampány leveleket kiküldését naplózzuk ilyen módon, hanem az automatikus levelekét is (pl. hírlevélsorozat, feliratkozás utáni üzenet, stb.), továbbá a kézzel kiküldötteket is, és az egyedileg beállított időzített emlékeztető emaileket is.

Mi is az a naplózás?

Ezt a funkcionalitást a ListaMester csak 2006 óta tudja, korábbi kiküldési napló adataink sajnos nincsenek.

  • Egy feliratkozódnak a teljes élettörténete a rendszerben. Ha a csoportod tagjainak a listája van előtted és kiválasztasz valakit, majd a Csoporttag adatainak megnézése, szerkesztése gombra kattintasz, akkor látni fogod:
  • a csoporttag összes feliratkozáskor megadott adatát,
  • az általad tett megjegyzéseket,
  • a hírlevél sorozat állását (hány levél ment már ki neki a sorozatból, a hátralévő sorozatbeli levelek mikorra vannak időzítve), 
  • az összes megnyitott levelét (email neve, megnyitások száma, az első megnyitás időpontja)
  • az összes tartalmi oldalra való átkattintását (tartalmi o. neve, átkattintások száma, az első átkattintás időpontja)
  • ÉS most már a neki kiküldött levelek listája is itt van! (kiküldés időpontja, csoport neve amire a levelet kiküldted, email neve, email tárgya)

Mutatjuk a levelek naplózását egy csoporttag adatlapján:

Listamester - Kézikönyv - Kiküldött levelek

Időrendi sorrendben lesznek a listában a levelek. A kiküldések naplózását 2015 október második felében kapcsoltuk be, tehát a legkorábbi levél 2015 októberi lehet a kiküldött levelek között. 

Egy feliratkozó több csoportban is lehet. Milyen leveleket fogsz látni az adatlapján az egyik és a másik csoportban?

A megnyitott levelei és átkattintásai mindig azok, amik az adott csoportra lettek kiküldve, amiben nézed az adatlapját. A kiküldött levelek listája viszont mindig ugyanaz lesz, bármilyen csoportban is nézed a feliratkozó adatlapját. Ezen a listán mindenhol az ÖSSZES neki kiküldött levél szerepel, ezért is van ott a “csoport neve” oszlop, ahol kiírjuk, hogy melyik csoportban kapta meg ezt a levelet.
Meddig ingyenes a kiküldött levelek ilyen extra naplózása?
A csoporttagok adatlapján lévő extra naplózását a kiküldött leveleknek INGYENESEN adjuk:

  • az ingyenes fiókot használó ügyfeleinknek egy hónapig visszamenőleg,
  • a bármilyen előfizetői csomaggal rendelkező ügyfeleinknek 3 hónapig visszamenőleg.

Azaz ha előfizetőnk vagy és nem fizetsz elő az extra naplózásra, akkor bármelyik csoporttagod adatlapján a kiküldött leveleid listája csak 3 hónapra visszamenőleg fog látszódni. Ha pl. július 1-én megnézed az adatlapját, akkor április 01-től július 1-ig lesznek kilistázva a kiküldött levelek. Ha újra megnézed augusztus 15-én, akkor május 15-től augusztus 15-ig fogod látni ezeket az adatokat. Tehát a 3 hónapnál régebbi kiküldési adatok folyamatosan törlődnek az extra előfizetés nélkül.
Előfizetés nélkül nem lesz adatod a kiküldött levelekről?
De lesz, ahogy eddig is: A Statisztikák – Levelek kiküldésének nyomon követése menüpontban eddig is és továbbra is megtalálhatók a csoportra kiküldött levelek adatai. Itt mindig megtalálod, hogy mikor, melyik csoportra, milyen levelet küldtél ki.

Miért kell erre a szolgáltatásra külön előfizetni?

Mert ez egy kényelmi, extra szolgáltatás, ha minden egyes feliratkozód adatlapján is szeretnéd felsorolva látni a neki kiküldött leveleket. Pl. 2 évre visszamenőleg 30.000 feliratkozónál az már egy egész szép adatbázis, amit minden egyes feliratkozódnál külön tárolnunk kell. Egyszerűen: több adat = több munka = több szerver.

Hogyan tudsz erre az új szolgáltatásra előfizetni és hogyan számoljuk ki a díját?

Előfizetni az extra naplózásra az Előfizetés menüpontban tudsz. A kiegészítő szolgáltatások között találod, a reszponzív levélvarázsló előfizetésének lehetősége alatt.

Listamester - Kézikönyv - Előfizetés extra naplózásra

Az Email kiküldési archívum hosszabb tárolási idejének előfizetése linkre kell kattintanod. Kattintás után egy táblázatot mutatunk a lehetséges előfizetési időszakokkal és a hozzájuk tartozó díjakkal. FONTOS: az extra szolgáltatás díja az előfizetői csomagtól függ! A díj a meglévő előfizetői csomag bizonyos százaléka. Tehát a példában egy fehér öves előfizetői csomagot használó ügyfél lehetőségei láthatók. A pl. sárga öves előfizetéssel rendelkező ügyfelünk más díjakat fog látni ennél a táblázatnál. Az aktuális tárolási idő van bejelölve, itt ugye az ingyenes 3 hónap.

Listamester - Kézikönyv - Extra naplózás előfizetés összege

ListaMester extra naplózás előfizetési idejének kiválasztása

Ki kell választani a kívánt tárolási időt: 1 év, 2 év, 5 év, 10 év, 20 év.  Mellette kiírtuk az éves bruttó díjat. Az “aktuálisan fizetendő” azt jelenti, hogy ha most megrendeli az ügyfél pl. a 2 éves tárolási időt, akkor nem a teljes díjat fogja kifizetni, hanem csak kevesebbet. Miért? Mert igazodik itt is az díj a meglévő előfizetői fiók lejártához. Miután kiválasztottad az időszakot, eldöntheted, hogy átutalással, vagy kártyával szeretnél fizetni.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.