Ezt az integrációs formát az Unas felületén a hírlevélküldő integrációknál kell beállítani. Ez az eset csak a hírlevelet kérőket küldi át, azaz a sima hírlevélfeliratkozók, illetve azok a regisztrált vásárlók jönnek át akik kértek hírlevelet.

  • Bejövő adatok: név, cím, feliratkozási dátum
  • A szinkron azonnali, azaz amint feliratkozik a webshop oldalán hírlevélre, megérkezik a LM-be.

Mire jó? Nem kell kézzel excel táblákat töltögetve másolni a feliratkozókat. Welcome sorozatot és kampányleveleket lehet indítani nekik.

FONTOS: csak simpla feliratkozással használható, ún. double opt-in, vagy megerősített feliratkozás esetén nem! (ok: az Unas megerősítéses feliratkozás esetén is azonnal küldi az adatokat, nem várja meg, amíg XY megerősíti)

Visszamenőleg nem működik, tehát a bekapcsolása UTÁN feliratkozókat szinkronizálja. Ha az előttieket is szeretnénk, azokat kézzel le kell tölteni az Unasból és feltölteni a LM-be.

Az összekapcsoláshoz a LM-ből a Beállítások - API (programozói interfész) pontból kell 2 adat:

  • Felhasználói azonosító kódod:
  • Kódolt jelszavad (ne használd, csak a régi típusú API autentikációhoz kellhet):

Nem kell API kulcsot generálni!

Listamester - Útmutatók - Integrációk - UNAS - Programozói interfész (API)

Ha megváltoztatják a belépési jelszót a fiókhoz, akkor változik az API kódolt jelszó is! Tehát ekkor az új kódolt jelszót ki kell másolni és beírni az Unasba.

+ kell egy csoport a LM-ben (pl. Unas feliratkozók névvel), aminek kell az azonosítója. (a csoport Beállítások fülén lesz az alapadatok alatt - egy ötjegyű szám)

Listamester - Útmutatók - Integrációk - UNAS - Csoportkód

Ezt a 3 adatot kell beírni az Unas kezelőfelületén a hírlevélintegrációknál a LM-hez és menteni.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - UNAS - Unas felülete

Innentől kezdve jönnek a sima feliratkozók és a vásárlók, akik kértek hírlevelet ebbe a csoportba. Be lehet állítani üdvözlő levelet / vagy hírlevélsorozatot a csoportra és az elindul mindenkinek a feliratkozási időpontjához képest x idővel.

Az UNAS felületén lehetőség van 2 plusz beállításra:

  • A hírlevélről leiratkozók törlődjenek a listából 
  • A hírlevelet lemondók maradjanak a listában, de legyenek inaktívak 

A beállítás azt szabályozza, hogy ha valaki leiratkozik az Unasból küldött hírlevélben, akkor a LM-en belül ebből a hírleveles csoportból törölve legyen, vagy ne legyen törölve - csak leiratkozottként maradjon meg az Unasban.

 

Az Unasnál ITT tudsz bővebben tájékozódni.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.