Régi integráció 2025. decemberéig volt érvényes. Az új útmutatót itt találod.
Ezt az integrációs formát az Unas felületén a hírlevélküldő integrációknál kell beállítani. Ez az eset csak a hírlevelet kérőket küldi át, azaz a sima hírlevélfeliratkozók, illetve azok a regisztrált vásárlók jönnek át akik kértek hírlevelet.
- Bejövő adatok: név, cím, feliratkozási dátum
- A szinkron azonnali, azaz amint feliratkozik a webshop oldalán hírlevélre, megérkezik a LM-be.
Mire jó? Nem kell kézzel excel táblákat töltögetve másolni a feliratkozókat. Welcome sorozatot és kampányleveleket lehet indítani nekik.
FONTOS: csak simpla feliratkozással használható, ún. double opt-in, vagy megerősített feliratkozás esetén nem! (ok: az Unas megerősítéses feliratkozás esetén is azonnal küldi az adatokat, nem várja meg, amíg XY megerősíti)
Visszamenőleg nem működik, tehát a bekapcsolása UTÁN feliratkozókat szinkronizálja. Ha az előttieket is szeretnénk, azokat kézzel le kell tölteni az Unasból és feltölteni a LM-be.
Az összekapcsoláshoz a LM-ből a Beállítások - API (programozói interfész) pontból kell 2 adat:
- Felhasználói azonosító kódod:
- Kódolt jelszavad (ne használd, csak a régi típusú API autentikációhoz kellhet):
Nem kell API kulcsot generálni!

Ha megváltoztatják a belépési jelszót a fiókhoz, akkor változik az API kódolt jelszó is! Tehát ekkor az új kódolt jelszót ki kell másolni és beírni az Unasba.
+ kell egy csoport a LM-ben (pl. Unas feliratkozók névvel), aminek kell az azonosítója. (a csoport Beállítások fülén lesz az alapadatok alatt - egy ötjegyű szám)

Ezt a 3 adatot kell beírni az Unas kezelőfelületén a hírlevélintegrációknál a LM-hez és menteni.

Innentől kezdve jönnek a sima feliratkozók és a vásárlók, akik kértek hírlevelet ebbe a csoportba. Be lehet állítani üdvözlő levelet / vagy hírlevélsorozatot a csoportra és az elindul mindenkinek a feliratkozási időpontjához képest x idővel.
Az UNAS felületén lehetőség van 2 plusz beállításra:
- A hírlevélről leiratkozók törlődjenek a listából
- A hírlevelet lemondók maradjanak a listában, de legyenek inaktívak
A beállítás azt szabályozza, hogy ha valaki leiratkozik az Unasból küldött hírlevélben, akkor a LM-en belül ebből a hírleveles csoportból törölve legyen, vagy ne legyen törölve - csak leiratkozottként maradjon meg az Unasban.
Az Unasnál ITT tudsz bővebben tájékozódni.
Fontos: Aki a ListaMesterből küldött hírlevélben iratkozik le, annak a címe a Listamesterben törlésre kerül, de ez az információ ebben a típusú integrációban NEM kerül át az Unasba. Tehát a leiratkozókat időről-időre kézzel kell szinkronizálni!
Így első lépésként értesítést kell kérni a leiratkozásokról.
- Ehhez kattints a Unasos csoport nevére, ekkor a csoport Beállítások fülét nyitja meg a rendszer. Itt görgess le a „Leiratkozásra vonatkozó beállítások” részhez, és adj meg egy olyan email címet, amelyet rendszeresen ellenőrzöl. A végén az oldal alján ne felejtsd el elmenteni a címet!

Ezt követően már minden egyes leiratkozásról értesítést kapsz.
A leiratkozottakat ezek alapján az Unasban is törölni kell a Hírlevélfeliratkozók listájából. (Ez a lépés akkor is javasolt, ha nem az Unasból küldesz hírlevelet.)
Megjegyzés: A manuális szinkronizációhoz szükséges leiratkozási értesítések adatvédelmi jogásszal egyeztetésre és jóváhagyásra kerültek.