A levelek nyomkövetésénél ki tudod a rendszerrel számíttatni, hogy hány megnyitása volt a kiküldött levélnek.

Természetesen lehetőséged van arra is, hogy megnézd, hogy egy adott levelet konkrétan ki, mikor, hányszor nyitott meg.

FONTOS! Megnyitást csak akkor tud számolni a rendszer, ha a levél szerkesztésekor kérted a visszaigazolást a megnyitásról!

A megnyitások mérése sosem pontos. Ennek okairól ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

Főmenü – Statisztikák – Megnyitási statisztikák

 Listamester - Kézikönyv - statisztikák- megnyitási statisztikák

A megnyitási statisztikák oldalon először válaszd ki a csoportot a legördülő listából, aminek küldted a levelet, aminek a megnyitási statisztikájára kíváncsi vagy.

Majd válaszd ki a levelet is a legördülő listából!

Végül kattints a Riport lekérése gombra!

 Listamester - Kézikönyv - statisztikák- megnyitási statisztikák

Láthatod a csoport nevét, amire kiküldted a levelet, a levél elnevezését (itt a konkrét példában nem publikus) és hogy összesen mennyien nyitották meg. (a példában megnyitások száma: 1)

Egy kördiagramon megmutatjuk Neked, hogy hogyan oszlik el ez a 240 megnyitás a nap órái szerint. Minél nagyobb egy körcikk, annál többen nyitották meg abban az órában a levelet, de százalékban is melléírjuk Neked.

FONTOS: az első megnyitást mutatjuk! Tehát ha valaki megnyitotta a leveledet délelőtt 10:20-kor, majd később még este is 20:00-kor, akkor a diagramban a 10 - 11 órai megnyitókat mutató körcikkben számoljuk őt.

A példában láthatod, hogy 9 és 10 óra között nyitották meg a legtöbben, pontosabban ennek a 240 olvasónak a 30%-a. A következő kövér körcikk az alsó lila, ami azt mutatja, hogy 10 és 11 között 14% nyitotta meg, mellette pedig a 7%-ot képviselő 11 és 12 óra közötti megnyitók vannak.

Eloszlás a nap órái szerint

Mire lesz ez jó Neked?

A diagram megmutatja Neked, hogy a megnyitók több mint 50%-a 9 és 12 óra között nyitotta meg először a leveledet.

  • 9 - 10 óra között 30%
  • 10 - 11 óra között 14%
  • 11 - 12 óra között 7%

Más leveleknél variálva a kiküldés időpontját és ugyanígy megfigyelve, hogy a nap melyik óráiban a leggyakoribb a megnyitás, kiderül, hogy  mikor optimális kiküldened a leveledet. A példából kiindulva a következő levelet is érdemes 9 és 10 között kiküldeni és nem pedig délután 4 óra után. Természetesen egy mérés, nem mérés! Lehet, hogy a Te olvasóid a legvalószínűbb, hogy este vannak számítógép előtt. Vagy máskor olvasnak levelet hétköznap és máskor hétvégén. Javasoljuk, hogy több, különféle időpontokban kiküldött levél után nézd meg a diagramokat és ki fog rajzolódni, hogy nagy valószínűséggel a nap melyik órája az, amikor az olvasóid a hírleveleidre kattintgatnak.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagy listákra a kiküldés elhúzódik, 20.000 levelet nem fogunk kiküldeni 5 perc alatt. :-) Ha pl. 200 levelet küldesz ki percenként, akkor mire kimegy a húszezredik levél, az első olvasók már több mint egy órája olvasták a hírlevelet.

Részletes időeloszlás

Van még egy részletes, a megnyitás időeloszlását 5 napig mutató kis grafikonunk is. Ha a Részletes időeloszlás linkre kattintasz, akkor a kiküldés napjától számítva 5 napon keresztül, óránkénti szétbontásban látod, hogy mennyien nyitották meg a levelet. 
 A képen az látszik, hogy a kiküldés órájában 9 és 10 óra között 64 olvasó nyitotta meg, 10 és 11 között 29,  stb.

+ Ez arra jó, hogy látod, hogy az első nap elteltével még mindig mennyi megnyitás van később.

Levél megnyitások

Itt egy táblázat van, benne névvel és email címmel a megnyitók. A táblázatban a megnyitás szerint időrendi sorrendben látod a neveket, tehát az első név azé a feliratkozóé, aki legelőször megnyitotta a levelet.

A név és email cím mellett találod, hogy hányszor nyitotta meg valaki a levelet, valamint, hogy mi volt a legelső megnyitásának az időpontja. 

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk: