Kétféle tartalmi oldalt tudsz létrehozni:

  • Külső oldalra mutató linket(Ha külső oldalra szeretnéd irányítani az e-mailekből a látogatókat – pl. a saját honlapodra, vagy a http://oldalam.hu-ra, akkor majd az oldal szabványos URL címét kell megadnod.)
  • Saját oldalt tudsz szerkeszteni a ListaMesteren belül.(Ha nincs saját tárhelyed vagy honlapod, vagy nem akarod azt használni, vagy csak egy rövid, „Köszönöm, hogy kattintottál. Ezzel feliratkoztál a … levelekre.” üzenetet szeretnél eljuttatni az olvasónak kattintás után, akkor a ListaMester szerverén tárolhatsz tartalmat egy egyszerű landing page formájában.)

 

Mit kell beállítanod, ha KÜLSŐ oldalra akarod irányítani az olvasóidat?

Főmenü – Tartalmi oldalak – új létrehozása

Listamester - Kézikönyv - Új tartalmi oldal létrehozása

Először add meg a tartalmi oldalad nevét. Az elnevezés csak belső használatra való, a tartalmi oldalad elnevezése nem fog megjelenni az oldalon. pl. Próba01.

Ha elnevezted, akkor a létrehozás gombra kattintva a „Tartalmi oldal szerkesztése” oldalra jutsz.

Add meg, hogy mi legyen a link szövege, amit a leveledbe fogsz illeszteni és amire kattintani fognak az olvasók, hogy a weboldaladra jussanak!

Írd be „a link alapértelmezett szövege:” szövegdobozba! pl. IDE KATTINTS! (ez fog bekerülni a leveledbe, amikor beszúrod a tartalmi oldal linkjét, de ezt át is írhatod a levélben)

Jelöld be a „Külső oldalra mutató link” lehetőséget!

URL: Írd be annak az oldalnak az URL címét, ahova szeretnéd átirányítani az olvasókat! Ez lesz a Tartalmi oldal URL-je. Ide az oldal szabványos URL címe fog kelleni.

FONTOS: az URL címet a protokollal együtt kell megadni, tehát így pl: http://oldalam.hu

Alul a Mentés gombra kattintva mentjük a szerverre. (Ha szeretnéd, előtte itt tudod beállítani, hogy milyen események történjenek a kattintóval. pl. kapjon egy levelet kattintáskor, másoljuk át egy másik csoportba, változzon meg egy adata kattintásra, stb.)

Ha valaki rákattint az e-mailben levő átkattintási linkre, akkor egyből az URL-ben megadott címed fogja látni. A valóságban ez egy ListaMesterre mutató link lesz, ami tartalmaz egy azonnali átirányítást a megadott URL-re, miközben regisztrálja az átkattintást. (+ végbe mennek azok az események, amiket beállítottál)

+ lehetőség profiknak:

Az URL-ben két speciális változó is lehet, a [name] és az [email]. Ezeket használva átkattintáskor a kattintó neve, illetve e-mail címe helyettesítődik be utf8 karakter kódolású URL kódolt alakban. Ilyen módon paramétereket adhatunk át az átirányítási oldalnak. Pl

https://oldalam.hu/JancsikaEsJuliska.php?olvasoNeve=[name]&olvasoEmailCime=[email].

Megjegyzés: php-ben az ilyen változókat a htmlspecialchars(urldecode($_GET["olvasoNeve"])) hívással lehet dekódolni.

Megteheted, hogy kérdőívet készítesz a ListaMesterben és ezt elhelyezed ezen az oldalon. Ekkor tégy egy pipát az „Az oldal tartalmaz ListaMesteres kérdőívet is, továbbítsuk neki a személyazonosságot” szöveg elé! Ez azért kell, hogy a kitöltőt azonosítani tudja a rendszer. Figyelembe kell venni viszont, hogy ha az átkattintó nem tölti ki rögtön a kattintása után a kérdőívet az oldaladon, hanem még elbóklászik, majd visszatér egy fél óra múlva, akkor már a rendszer „nem fog emlékezni rá", hogy ki kattintott a hírlevélben és nem tudja már a kérdőív kitöltőjét hozzákapcsolni az olvasódhoz. Ekkor ő kitöltés után egy hibaüzenetet kap.

Listamester - Kézikönyv - Tartalmi oldal szerkesztése

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.