Nem kell csoportot létrehozni a LM-ben, nem kell adatmezőket létrehozni, nem kell Excel táblákat feltölteni. Mindent a LM generál le egy gombnyomásra. Ez pl. 10 000 vásárlónál azért eltarthat egy percig. Tehát átjön egy gombnyomásra 10 000 vásárló az összes adatával.

Be kell írni a LM felületén (Beállítások - Integrációk - Webshopok - SR) a SR API autentikációs adatainkat (a SR-ben az API kapcsolat/API integráció menüpontban található)

  • Felhasználónév: (SR-es felhasználónevünk)
  • Jelszó: kódolt jelszavunk API kapcsolathoz
  • Bolt neve: a SR-es boltunk neve (nem url!)

A bolt rendszer domainben szereplő nevét kell megadni, tehát pl. a bolthoz tartozó alap API URLben: http://oraaruhaz.api.shoprenter.hu van, akkor a bolt neve: oraaruhaz

Ha ezeket beírtuk (ne maradjon sem előttük, sem utánuk szóköz!), akkor kattintsunk a Mentés gombra, hogy a kapcsolatot a rendszer elmentse! Ezután a Kapcsolat tesztelése gombra kattintunk. Ha a kattintás után a kiírás OK, akkor a kapcsolat létrejött.

 

Ha a kiírás Teszt: ERROR/HIBA, akkor nem jött létre a kapcsolat. Ellenőrizzük, hogy jól adtuk meg a SR-ben található, API kapcsolathoz tartozó adatokat, nem maradt-e szóköz! Írjuk át, mentsük, és teszteljük újra!

Shoprenter - Shoprenter beállítása - Integrációk beállítása

2 lehetőségünk van az adatok lekérésére:

1. Lekérjük az összes vásárlót – AZT IS, AKI NEM KÉRT HÍRLEVELET – azaz a vásárlásakor nem pipálta be a megrendelő űrlapon, hogy kér hírlevelet.

Ebben az esetben bepipáljuk, hogy “Automatikusan töltsük le az összes megrendelési adatot a ‘ShopRenter – automatikus – ne töröld!’ csoportba”, és kattintunk az Azonnali letöltés vagy frissítés gombra! A rendszer automatikusan létrehozza a ShopRenter – automatikus – ne töröld! csoportot benne az ÖSSZES EDDIGI VÁSÁRLÓVAL és vásárlásaik adatával. Ha ez több ezer, akkor lehet, hogy eltart fél percig, 10 000 felett 1-2 percig.

Kérünk, hogy a csoport elnevezését ne módosítsd! A rendszer az adatokat automatikusan frissíti, kb. 6 óránként. A legutolsó frissítést kiírja az Azonnali letöltő gomb alatt.

Fontos: frissítéskor a rendszerbe átjön adat akkor is, ha még csak megrendelte az árut. Magyarázat: a SR-ben nincs egy egységes „Teljesítve” vagy „Lezárva” státusz, amit be lehetne állítani, ezért minden vásárlót (megrendelőt) áthozunk.

2. Csak azokat kérjük le, AKIK KÉRTEK HÍRLEVELET - azaz a vásárlásakor bepipálták a megrendelő űrlapon, hogy kérnek hírlevelet. EZ A JAVASOLT!

Ebben az esetben bepipáljuk, hogy “Automatikusan töltsük le az összes megrendelési adatot a ‘ShopRenter – automatikus – ne töröld!’ csoportba”, ÉS bepipáljuk, hogy „Csak azokat töltsük le, akik kértek hírlevelet is”, majd kattintunk az Azonnali letöltés vagy frissítés gombra!

A rendszer automatikusan létrehozza a ShopRenter – automatikus – ne töröld! csoportot benne az ÖSSZES EDDIGI VÁSÁRLÓVAL, akik kértek hírlevelet, és vásárlásaik adatával.

Tehát ekkor ebbe a csoportba csak a hírlevelet kérők jönnek át.

Minden egyéb vonatkozik erre a csoportra is, mint amit az 1-es pontban írtunk.(frissítés frekvenciája, megrendelések)

KIEGÉSZÍTÉS: ha szeretnénk, hogy a letöltött terméknevekben mutassuk a kategóriákat is, akkor tegyünk egy pipát a Kategóriák mutatása a terméknevekben (csak ha biztosan kell, változtatásakor töröld és töltsd újra le a csoportot) opció elé is.

Mit kapunk az egyes megoldásokban?

1. Lesz egy csoportunk az összes vásárlóval és az ő összes adatukkal. Benne lesznek azok is, akik nem kértek hírlevelet. Nekik nem küldhetünk hírlevelet, de a vásárlásukhoz konkrétan kapcsolódó hírlevelet – tájékoztatót igen.

Ezért ezen a csoporton kiválasztó szűrőt fogunk használni, amikor egy általános hírlevelet küldünk ki, hogy CSAK AZOKNAK KÜLDJÜK KI, AKIK KÉRTEK HÍRLEVELET. Ennek a szűrőnek a leírását lásd később.

2. Lesz egy csoportunk az összes olyan vásárlóval, aki vásárlásakor kért hírlevelet. Erre a csoportra NEM kell kiválasztó szűrő, hogy ki kér hírlevelet, ha küldeni szeretnénk, automatikusan az egész csoportnak küldjük.

 

Milyen adatok jönnek át?

Ha a csoportjaim listában kiválasztjuk ezt az új vásárlós csoportot és a szerkesztés linkre kattintunk, majd az Adatmezők linkre, akkor ott látjuk magunk előtt, hogy milyen adatokat hozunk át a webshopból a ListaMester-be.

A számlázási adatok, az utolsó vásárlásának adatai (mikor, mit vásárolt, cikkszámok, termékek, mennyit fizetett), az összes vásárlásának adatai (összeg, szám, cikkszámok, történelem). Ezeket az adatokat, ha akarjuk látni a Tagok listájában is mindenki neve mellett, akkor a Tagok listájában meg kell szerkesztenünk. Amilyen adatot látni szeretnénk a Tagok listájában, az elé teszünk pipát, miután az OSZLOPOK opcióra kattintva megjelenik a Megjelenített adatmezők listája. Végül az „OK”-val mentsük a módosítást.

Shoprenter - Milyen adatok jönnek át? - Megjelenített adatmezők

 

Mire lesz jó, ha összekötjük a ShopRenter webshopunkat a ListaMester-rel?

Minél több adat a feliratkozóról (itt vásárlóról), annál jobban tudjuk célozni az ajánlatainkat. Kiválasztó szűrőkkel ki tudjuk választani pl. csak azokat, akik egy bizonyos termékünket vették meg, és tudunk nekik ajánlani hozzá kiegészítő másik terméket. Ezt az ajánlatot felesleges lenne az egész listának kiküldeni, mert azokat kevésbé fogja érdekelni, akik még nem vásárolták meg az előzőleg említett terméket.

 

Kinek küldhetünk hírlevelet? Az összes vásárlónak?

Nem, csak annak, aki erre engedélyt adott. Ha nem kérte a hírlevelet, akkor a “Hírlevél” adatmezőben “nem” fog szerepelni, ill. ha eddig nem volt ilyen adatmező a megrendelő űrlapon, akkor is alapértelmezetten a “nem” válasz lesz beírva. Nekik csak a konkrét vásárlásukkal kapcsolatban küldhetünk levelet, (pl. használati utasítás, összeszerelői segítség a termékhez) egyéb ajánlatokat nem.

Ha a letöltés során eleve csak a hírlevélkérőket kértük a rendszertől, hogy töltse át, akkor az egész csoportra küldhetünk hírlevelet, nem kell kiválasztó szűrő a küldésre.

 

Mi történik, ha valaki leiratkozik abban a hírlevélben, amit erre az automatikusan frissülő vásárlós csoportra küldünk?

A ListaMester-ben természetesen erről a listáról töröljük, de a webshopban ott marad. Az automatikus frissítésnél újra átkerül az adataival, de a “Hírlevél” adatmezőben már a “nem” fog szerepelni.

Tehát a leiratkozása átbillenti ezt a kapcsolót „igen”-ből „nem”-be. Ha legközelebb ismét rendel, meggondolja magát, és kér hírlevelet, akkor ahogy átkerül a ListaMester-be, a „Hírlevél” adatmezőben “igen” fog szerepelni. Ha a következő rendelésénél sem kér hírlevelet, akkor marad a “nem”. Ha a letöltés során eleve csak a hírlevélkérőket kértük a rendszertől, hogy töltse át, akkor leiratkozás után ugyanígy „átbillen a kapcsolója” a SR-ben, és legközelebb nem töltjük át.

 

Hogyan küldjünk helyesen hírlevelet erre a csoportra?

(Azaz csak olyan kapjon, aki kért hírlevelet.)

Ha az összes vásárlót letöltöttük, és ezen a csoporton fogunk hírlevelezni, akkor: Készítünk egy szűrőt, ami azt nézi, hogy ki kért hírlevelet, azaz kinek van a “Hírlevél” adatmezőjében “igen” válasz. Amikor beállítjuk a hírleveledet a csoportra az Email küldés menüpontban, akkor ezt a szűrőt is be kell állítani a kiküldésre. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak az kapja meg, aki kérte:

Leírás: https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-ujkivalaszto-szurot-igy-szerkeszdnevezd

Ez a szűrő azt mutatja meg, hogyan keresünk a „nő” kifejezésre egy adatmezőben. Ugyanez a módszer érvényes, amikor az „igen”-re keresünk a „Hírlevél” adatmezőben.

Ha a letöltés során eleve csak a hírlevélkérőket kértük a rendszertől, hogy töltse át, akkor az egész csoportra küldhetünk hírlevelet, nem kell kiválasztó szűrő a küldésre.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.