Létre kell hozni a LM-ben egy csoportot a Csoportjaim menüpontban, pl. SR feliratkozók. Menteni.

Ide fogja küldeni a SR a hírlevelet kérőket.

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/csoportjaim/uj-csoport-letrehozasaalapbeallitasok

Nem kell adatmezőt létrehozni a csoporton, mert a név, e-mail-cím, feliratkozás ideje alapértelmezett, már meg van, más adatot pedig nem hozunk át.

Fog kelleni a csoport azonosítója, ez a csoport Beállítások fülén lesz. A Csoportjaim menüpontban a kiválasztott csoport nevére kattintunk - a Beállítások oldalán találjuk magukat. Az Általános beállítások részben lesz kiírva a csoport kódja.

shoprenter - csoport Beállítások - csoport kódja

Szükségünk lesz az a LM fiókunk kulcsaira, ezeket itt találjuk:

Beállítások - Programozói interfész (API) menüpontban van)

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/beallitasok/igy-tudod-mar-meglevo-informatikai-rendszereddel-egyutt

Végül a SR-ben az Integrációknál a LM-t kell megkeresni és 3 adatot beírni. API kulcsot és jelszót, valamint az előbb létrehozott csoport azonosítóját. (ne legyen szóköz sem előtte, sem utána!) Menteni.

shoprenter - csoport Beállítások - api kulcs és jelszó

Innentől kezdve,

  • ha van kint egy külön form a webshopunkban, amin fel lehet iratkozni hírlevélre,
  • vagy ha a vásárló regisztrál és kér hírlevelet (van ilyen opció a megrendelő űrlapon és azt bepipálja), akkor a neve, e-mail címe, feliratkozási dátuma átjön a LM-be abba a csoportba, amit megadtunk.

 

Csak az összekötés UTÁN jönnek az új feliratkozók automatikusan.

Visszamenőlegesen nem tölti át a feliratkozókat, tehát akik korábban iratkoztak fel, azokat fel kell töltenünk a LM-be, a csoportba.

Lehet Excel, vagy csv fájl, vagy sima jegyzettömb, amibe lekérjük a feliratkozói listát a SR-ből, és feltöltjük a LM-be.

Csoportjaim - kiválasztjuk a csoportot - Tagok - Műveletek a teljes csoporton - Tagok tömeges felvétele / vagy Tagok importálása.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.