Ha több feltételnek is meg kell felelnie annak, akinek levelet szeretnénk küldeni, akkor összetett szűrőt kell készítenünk a vásárlói csoportra. Tehát ha azt szeretnénk, pl. hogy az kapjon hírlevelet, aki kérte, és aki eddig 10 000 és 50 000 forint között költött nálunk, akkor az előzőleg említett szűrő mellé el kell készíteni egy másikat is, ami azt nézi az Összes vásárlás összege adatmezőben, hogy ez a szám 10 000 és 50 000 között van-e. (Kiválaszt mindenkit, aki -nek a válaszában megadott számérték egy intervallumba esik) Majd a két szűrőt “ÉS” -el összekapcsoljuk és ezt a szűrőt használjuk a levél kiküldésekor.

Ha eleve csak a hírlevelet kérőket töltöjük le, akkor csak az Összes vásárlás összege adatmezőre készítünk szűrőt.

Összetett szűrőhöz segítség:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-osszetett-szuroket

Különféle típusú adatokra kereső szűrők:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok

 

Példák szűrések helyes beállítására:

1. Csak annak akarunk kiküldeni egy ajánlatot, aki már legalább 5x vásárolt nálunk: Készítünk egy szűrőt, ami azt nézi meg, hogy a Megrendelések száma adatmezőben kinek van 5, vagy annál nagyobb szám. 5.4-es szűrő lesz ez:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-olyankivalaszto-szurot-ami-feliratkozaskor-0

(ha minden vásárlót letöltünk: Ezt egy „ÉS”-el összekötjük a „kér hírlevelet” nevű szűrőnkkel és ezzel a szűrővel ellátva küldünk levelet az egész csoportnak. Így valóban csak az fogja megkapni, aki kért hírlevelet, és már min. 5-ször vásárolt)

2. Csak annak akarunk kiküldeni egy ajánlatot, aki utolsó vásárlásakor megvette az X terméket, de nem vette meg Y-t, pedig az jól kiegészítené, és mert akarjuk neki ajánlani hozzá az Y-t:

Készítünk egy szűrőt, ami azt nézi meg, hogy az utolsó megrendelés termékei nevű adatmezőben kinek van beírva X. Megint a már ismert szűrőt használjuk:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-ujkivalaszto-szurot-igy-szerkeszdnevezd

Ezt egy „ÉS”-el összekötjük a „nem vett Y-t” nevű szűrővel.

Ami úgy készül, hogy az előbbi szűrőt elkészítjük még egyszer, csak most az Y termék nevére keresünk rá, majd ezt a szűrőt tagadjuk, azaz elkészítjük az ellentettjét, mert nekünk most az kell, hogy ki az, aki NEM vett utoljára Y terméket.

Egy szűrő tagadása:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalasztoszurok/igy-keszits-osszetett-szuroket

Ebben a sorrendben készítjük el a szűrőket és rakjuk össze:

  • Vett X terméket
  • vett Y terméket
  • NEM vett Y terméket
  • vett X terméket ÉS NEM vett Y terméket.

… nos igen, ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor még azt is megnézhetjük, hogy korábban, egy régi vásárlása során SEM vett Y terméket, és akkor ezt az információt is hozzárakjuk a meglévőkhöz egy „ÉS”-el. (cikkszámra is rá tudunk szűrni)

3. Csak annak akarunk kiküldeni egy ajánlatot, aki még NEM vette meg az X terméket:

Készítünk egy szűrőt, ami azt nézi meg, hogy a Vásárolt termékek nevei nevű adatmezőben kinek van beírva X. Megint a már ismert szűrőt használjuk:

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-ujkivalaszto-szurot-igy-szerkeszdnevezd

Ezt a szűrőt tagadjuk, azaz az ellentettjére fordítjuk, mert nekünk az kell, aki NEM vett még X-et.

https://www.listamester.hu/utmutato-listamesterhez/kivalaszto-szurok/igy-keszits-osszetettszuroket

Ugyanezt megcsináljuk az Utolsó megrendelés termékei adatmezővel is, azt is tagadjuk és ezt a két tagadó szűrőt egy „ÉS”-el összerakjuk.

 

Bármennyi szűrőt lehet kombinálni. :-) Egészen pici szegmensekre is rá lehet szűrni.

Pl. Már nem vásárolt fél éve, de korábban költött 100 000,- Ft felett, és legalább már 3-szor vásárolt, akkor kérdezzük meg, hogy miért pártolt el + adjunk neki egy exclusive ajánlatot. AZAZ

  1. szűrő: legutolsó vásárlásának időpontja több mint fél éve volt
  2. szűrő: az összes megrendelés összege több mint 100 000
  3. szűrő: a megrendelések száma adatmezőben min. 3 van
  4. (szűrő: kért hírlevelet)

 

1 ÉS 2.

3. ÉS 4.

(1. ÉS 2.) ÉS (3. ÉS 4.)

vagy ha eleve csak a hírleveletkérőket töltjük át, akkor 4. nem kell:

(1. ÉS 2.) ÉS 3.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.