Többször előfordul, hogy több feltételnek is meg kell felelnie azoknak a feliratkozóknak, akikre rá szeretnél keresni, akiknek egy speciális ajánlatot szeretnél küldeni, stb. Mi a teendő ilyenkor?

A szűrőket kombinálhatod egymással - „ÉS”, „VAGY”, „NEM” operátorokkal – így igazán precízen tudsz bizonyos olvasókat kiválasztani. (és még a kombinált szűrőket is lehet kombinálni ...)

pl. Ki tudod választani azokat akik tagjai a „kezdők” elnevezésű csoportodnak ÉS megnyitották már a haladó tanfolyamodról szóló első kampányleveledet ÉS 2020 szeptember 01. után iratkoztak fel VAGY a hírlevélsorozatod végére értek már, ÉS NEM szerepel a privát megjegyzés rovatukban egy szöveg, ÉS stb. :-)

Erre figyelj: CSAK AKKOR TUDSZ KOMBINÁLNI MÁR MEGLÉVŐ KÉT SZŰRŐT (VAGY TÖBBET), HA UGYANARRA A CSOPORTRA VONATKOZNAK! (Természetesen az így elkészített új kombinált szűrő is arra a csoportra fog vonatkozni, amire az a kettő, amiből létrehozták.)

Bármennyi szűrőt létrehozhatsz, nincs korlátozás.

 • Az „ÉS” operátor: Olyan új szűrőt készít, ami két szűrő kiválasztottjainak a metszetét adja. Vagyis azokat választja ki, akikre mindkét szűrő feltétele teljesül. (Akikre csak az egyik feltétel teljesül, azokat nem!)
 • A „VAGY” operátor: Olyan új szűrőt készít, ami két szűrő kiválasztottjainak unióját adja. Vagyis azokat választja ki, akikre legalább az egyik szűrő feltétele teljesül. (Azokat, akikre az egyik teljesül, és azokat is, akikre mindkét feltétel teljesül.)
 • A „NEM” operátor: Olyan új szűrőt készít, ami egy meglevő szűrőnek a komplementere. Vagyis azokat választja ki, akiket az „eredeti szűrő” (amiből elkészítjük) nem választ ki.

Halkan jegyzem meg (mielőtt mindenkit elriasztanék), hogy ha valaki egy picit ért a matematikai logika alapfogalmaihoz, az játszi könnyedséggel fog tudni létrehozni akár többszörösen kombinált szűrőket is.

14.1 „ÉS” operátor létrehozása

Tegyük fel, hogy egy új ajánlattal szeretnéd megkeresni azokat az olvasóidat, akik már mindegyik tanfolyamodon részt vettek, tehát a legjobb vevőid, de a személyes tanácsadás nem érdekli őket.

 • Akik már valamelyik tanfolyamodra befizettek, azok rendre bekerültek a tanfolyam01, tanfolyam02, tanfolyam03 vagy a kezdő tanfolyam nevű csoportjaidba.
 • Akiket nem érdekel a személyes tanácsadás, azok valószínűleg azok, akik a feliratkozó űrlapon a „A tanfolyamok milyen típusát részesíted előnyben?” kérdésre a válaszok közül NEM választották a „személyes tanácsadás” lehetőséget.
 • Az első feltételnek megfelelő feliratkozókat a korábban létrehozott „összes tanfolyam OK” szűrővel tudod kiválasztani. Részletes leírása az „ÖSSZES TANFOLYAM OK” SZŰRŐNEK ITT! (7.2 Tagja a felsorolt csoportok mindegyikének is)
 • A második feltételnek megfelelő feliratkozókat a korábban létrehozott „nem személyes tanácsadás” szűrővel tudod kiválasztani. Részletes leírása a „NEM SZEMÉLYES TANÁCSADÁS” SZŰRŐNEK ITT! (4.2 Feliratkozáskor nem egy bizonyos választható választ adott)

Mivel azt szeretnéd, hogy e két feltételnek egyszerre feleljen meg az, akit ki szeretnél szűrni a listából, ezért „ÉS” operátorral kell kombinálni a két szűrőt. (ismételten megjegyezzük, hogy e két szűrőt azért lehet kombinálni, mert ugyanazon a csoporton működnek, a „hírlevélre feliratkozók” csoporton)

Az „ÉS” operátor létrehozásának menete:

 1. A(z) "XY" csoport tagszűrői oldaladon válaszd ki az első szűrőt amit össze szeretnél kapcsolni. A szűrő mellett ha a lefele nyílra kattintasz, megjelenik az Új operátor/klón lehetőség.  
 2. Kattints az Új operátor/klón létrehozására!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - operátor hozzáadása

Ekkor megjelenik az Új szűrő létrehozása létező(k)ből oldal.

 1. Nevezd el a szűrőt. (a példában: extra ajánlatot kapók)
 2. A Létrehozás módjánál válaszd ki a legördülő menüből az ÉS operátor létrehozása lehetőséget!
 3. Válaszd ki a másik szűrőt, amivel össze szeretnéd kapcsolni. (A példában: Összes tanfolyam OK)
 4. Kattints a Létrehozás gombra!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - és operátor szerkesztése

A szűrő elkészült.

Az új szűrőt alkalmazva a „hírlevélre feliratkozók” csoporton kiválaszthatsz mindenkit, aki már az összes tanfolyamodon részt vett ÉS nem érdekli a személyes tanácsadás. (legalábbis ezt nem jelölte be a feliratkozó űrlapon)

Tehát ez a szűrő kiválasztja azt, aki:

 • minden tanfolyamodon részt vett és nem választotta a személyes tanácsadást az űrlapon

Ez a szűrő nem választja ki azt, aki:

 • minden tanfolyamodon részt vett és választotta a személyes tanácsadást az űrlapon
 • nem vett részt minden tanfolyamodon, de választotta a személyes tanácsadást az űrlapon
 • nem vett részt minden tanfolyamodon és nem választotta a személyes tanácsadást az űrlapon

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - és operátor lista

14.2 „VAGY” operátor létrehozása

Tegyük fel, hogy azokat szeretnéd kiválasztani a listából, akik a karácsony előtti, új feliratkozók szerzése céljából indított kampányod ideje alatt iratkoztak a listádra, vagy pedig az ezalatt az időszak alatt kiküldött különleges ajánlatodat megnézték.

 • Akik karácsony előtt iratkoztak fel, azok pontosabban 2020 december 10 és 23 között iratkoztak a „hírlevélre feliratkozók” elnevezésű csoportban.
 • Ezalatt az időszak alatt többször is küldtél levélben egy különleges ajánlatot erre a csoportra, amit maga a levél nem tartalmazott, csak egy tartalmi oldalas linket tettél a levélbe, amire kattintaniuk kellett, ha valóban meg akarták tudni, hogy mi ez az ajánlat. Ha pedig tartalmi oldalra teszel egy ajánlatot (szöveget, képet, sales oldalt, bármit), akkor pontosan tudjuk mérni, hogy ki kattintott rá.
 • Az első feltételnek megfelelő feliratkozókat a korábban létrehozott „karácsonyi nyereményjátékra” szűrővel tudod kiválasztani. Részletes leírása a „KARÁCSONYI NYEREMÉNYJÁTÉKRA” SZŰRŐNEK ITT! (11.3 Két adott időpont között iratkozott fel )
 • A második feltételnek megfelelő feliratkozókat a korábban létrehozott „különleges ajánlatra kattintók” szűrővel tudod kiválasztani. Részletes leírása a „KÜLÖNLEGES AJÁNLATRA KATTINTÓK” SZŰRŐNEK ITT! (9.1 Már megnézett egy bizonyos tartalmi oldalt)

Mivel azt szeretnéd, hogy e két feltétel közül legalább az egyik teljesüljön (vagy mindkettő egyszerre) arra, akit kiválaszt a szűrő, ezért „VAGY” operátorral kell kombinálni a két szűrőt. (ismételten megjegyezzük, hogy e két szűrőt azért lehet kombinálni, mert ugyanazon a csoporton működnek, a „hírlevélre feliratkozók” csoporton)

A „VAGY” operátor létrehozásának menete:

 1. A(z) "XY" csoport tagszűrői oldaladon válaszd ki az első szűrőt amit össze szeretnél kapcsolni. A szűrő mellett ha a lefele nyílra kattintasz, megjelenik az Új operátor/klón lehetőség.  
 2. Kattints az Új operátor/klón létrehozására!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - operátor hozzáadása

Ekkor megjelenik az Új szűrő létrehozása létező(k)ből oldal.

 1. Nevezd el a szűrőt. (a példában: karácsonyi érdeklődők)
 2. Létrehozás módjánál válaszd ki a legördülő menüből a VAGY operátor létrehozása lehetőséget!
 3. Válaszd ki a másik szűrőt, amivel össze szeretnéd kapcsolni. (A példában: különleges ajánlatra kattintók)
 4. Kattints a Létrehozás gombra!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - vagy operátor szerkesztése

Az új szűrőt alkalmazva a „hírlevélre feliratkozók” csoporton kiválaszthatsz mindenkit, aki 2020 december 10 és 23 között iratkoztak fel az űrlapodon, vagy megnézték a különleges ajánlatodat. (kattintottak a tartalmi oldalas linkre a levelekben)

Tehát ez a szűrő kiválasztja azt, aki:

 • 2020 december 10 és 23 között iratkozott fel, de nem nézte meg a különleges ajánlatodat
 • 2020 december 10 és 23 között iratkozott fel, és megnézte a különleges ajánlatodat
 • nem 2020 december 10 és 23 között iratkozott fel, és megnézte a különleges ajánlatodat

Ez a szűrő nem választja ki azt, aki:

 • nem 2020 december 10 és 23 között iratkozott fel és nem is nézte meg a különleges ajánlatodat

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - vagy operátor lista

14.3 „NEM” operátor létrehozása

Tegyük fel, hogy azokat szeretnéd kiválasztani a listából, akik a feliratkozó űrlapon nem írtak megjegyzést, üzenetet az erre szolgáló mezőbe. Olyan szűrőd már van, ami azokra keres rá, akik írtak üzenetet, így egyszerű lenne ennek a szűrőnek az ellentettjét elkészíteni – azaz „tagadni” az eredeti szűrőt.

 • Ha valaki a feliratkozó űrlapon írt megjegyzést, üzenetet az erre szolgáló mezőbe, az azt jelenti, hogy neki a „hírlevélre feliratkozók” elnevezésű csoportban az „Üzenet” adatmezőjében valamilyen szöveg van.
 • Ennek a feltételnek megfelelő feliratkozókat a korábban létrehozott „írt üzenetet” szűrővel tudod kiválasztani. Részletes leírása az „ÍRT ÜZENETET” SZŰRŐNEK ITT! (5.1 Feliratkozáskor szöveges választ adott egy bizonyos kérdésre )

Mivel azt szeretnéd, hogy e feltételnek az ellenkezője (pontosabban a tagadása) teljesüljön arra, akit kiválaszt a szűrő, ezért „NEM” operátorral kell ellátni a szűrőt. (az új „NEM” szűrő is ugyanazon a csoporton fog működni, mint amire az eredeti szűrőt létrehoztad)

A „NEM” operátor létrehozásának menete:

 1. A(z) "XY" csoport tagszűrői oldaladon válaszd ki az első szűrőt amit össze szeretnél kapcsolni. A szűrő mellett ha a lefele nyílra kattintasz, megjelenik az Új operátor/klón lehetőség.  
 2. Kattints az Új operátor/klón létrehozására!

 

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - operátor hozzáadása

Ekkor megjelenik az Új szűrő létrehozása létező(k)ből oldal.

 1. Nevezd el a szűrőt. (a példában: írt üzenetet TAGADÁSA)
 2. Létrehozás módjánál válaszd ki a legördülő menüből a NEM operátor létrehozása lehetőséget!
 3. Kattints a Létrehozás gombra!

 

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - nem operátor szerkesztése

Majd ez az operátor is szintén megjelenik a szűrők listában:

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - nem operátor lista

Akik szemfülesek, azok biztosan észrevették, hogy van egy olyan szűrő is a ListaMesterben, ami azokat választja ki, akik feliratkozáskor nem adtak választ egy bizonyos kérdésre.

Használhattuk volna ezt a szűrőt is ebben az esetben?

IGEN.

Miért nem azt használtuk?

Mert meg akartam mutatni, hogy az „írt üzenetet” szűrő „NEM” operátorral történő ellátása pontosan ugyanazt eredményezi, mint a „nem írt üzenetet” szűrő. :-)

Próbáld ki!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - szűrők - nem operátor vs. nem írt üzenetet

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.