Itt a következő szűrők beállításával foglalkozunk: Ezek a szűrők kiválasztják Neked azokat a tagokat, akik

 • adott számú hírlevelet kaptak eddig a sorozatból
 • akiknek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból.

Erre figyelj:

 • Intervallumot is megadhatsz, nemcsak egy konkrét számot. pl. válassza ki a szűrő azokat, akik már a sorozatod vége felé járnak, azaz akiknek már kiment 7-9 levél a hírlevélsorozatból. (ha az egész sorozat 9 tagú)
 • Ez a két szűrő HÍRLEVÉLSOROZATRA vonatkozik, a hírlevélsorozat leveleinek számát veszi figyelembe, NEM az összes levelet, amit kiküldtél a csoportra!
 • Az első szűrő (adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból) arra vonatkozik, hogy hány levél ment már ki a sorozatból – hányat kapott meg, NEM arra, hogy hányat nyitott meg a sorozatból. (megnyitásra más szűrőket tudsz használni)

10.1 Aki adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

A(z) "XY" csoport tagszűrői oldaladon új szűrő készítéséhez kattints az „új szűrő létrehozása” linkre!

Az Új szűrő létrehozása oldalra jutsz.

A legördülő listából válaszd ki az „adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból” szűrőt!

Adj nevet a szűrőnek! (a példában: 7-9 levelet kapott)

Kattints a Létrehozás gombra!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő létrehozása -adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

A Szűrő szerkesztése oldalra jutsz.

Ebben a példában a „kérdőíves” elnevezésű csoportban szeretnénk kiválasztani azokat, akik már a hírlevélsorozatunk vége felé tartanak, pl. akik már 7, vagy 8, vagy 9 levelet megkaptak. (a teljes hírlevélsorozat 9 tagból áll)

 1. Válaszd ki, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „Mailek száma legalább:” (a példában: 7)
 2. Válaszd ki, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „Mailek száma legfeljebb:” (a példában: 9, mert ugye azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunk vége felé járnak)
 3. Kattints a Mentés gombra! Visszajutsz A(z) "XY" csoport tagszűrői oldalra, ahol látni fogod a listában a kiválasztó szűrődet.

Ha meggondoltad Magad, kattints a Mégse gombra! Visszajutsz A(z) "XY" csoport tagszűrői oldalra.

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő szerkesztése 1 -adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

A szűrő elkészült. A kérdőíves csoportban a tagok listájában ha alkalmazzuk, akkor kiválaszt mindenkit, aki már 7, 8, vagy 9 hírlevelet megkapott a sorozatunkból.

Ha egy konkrét számra vagy kíváncsi, hogy ki kapott meg pl. 5 hírlevelet a sorozatból, mert nekik szeretnél a sorozat felénél küldeni egy speciális ajánlatot, akkor a beállított minimum és maximum száma a sorozat leveleinek ugyanaz a szám lesz, ebben a példában 5:

 1. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „Mailek száma legalább:” (a példában: 5)
 2. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldött automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma Mailek száma legfeljebb (a példában: 5, mert csak azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunkból már 5 hírlevelet megkaptak)

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő szerkesztése 2-adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

Így beállítva a szűrőt biztos lehetsz benne, hogy a tagok listáján alkalmazva a szűrő csak azokat választja ki, akik a hírlevélsorozatból eddig 5 levelet kaptak meg.

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő lista -adott számú hírlevelet kapott eddig a sorozatból

10.2 Akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

A(z) "XY" csoport tagszűrői oldaladon új szűrő készítéséhez kattints az „új szűrő létrehozása” linkre!

Az Új szűrő létrehozása oldalra jutsz.

A legördülő listából válaszd ki az „akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból” szűrőt!

Adj nevet a szűrőnek! (a példában: 0-2 levél van hátra)

Kattints a Létrehozás gombra!

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő létrehozása -akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

A Szűrő szerkesztése oldalra jutsz.

Ugyanaz a példa, mint az előző pontban! Nézzük csak:

Ebben a példában a „kérdőíves” elnevezésű csoportban szeretnénk kiválasztani azokat, akik már a hírlevélsorozatunk vége felé tartanak, pl. akiknek már csak 2, vagy 1, vagy 0 levél van hátra. (a teljes hírlevélsorozat 9 tagból áll)

 1. A rendszer itt kiírja a korábban beállított paramétereket:                                                             Kiválaszt mindenkit, akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból
 2. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „Mailek száma legalább:” (a példában: 0)
 3. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „Mailek száma legfeljebb:” (a példában: 2, mert megint csak azokat akarjuk kiválasztani, akik a 9 levélből álló sorozatunk vége felé járnak)
 4. Kattints a Mentés gombra! Visszajutsz A(z) "XY" csoport tagszűrői oldalra, ahol látni fogod a listában a kiválasztó szűrődet.
 5. Ha meggondoltad Magad, kattints a Mégse gombra! Visszajutsz A(z) "XY" csoport tagszűrői oldalra.

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő szerkesztése 1-akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

A szűrő elkészült. A kérdőíves csoportban a tagok listájában ha alkalmazzuk, akkor kiválaszt mindenkit, akinek már csak 2, 1, vagy 0 hírlevél vár kiküldésre a sorozatunkból.

Hasonlóan az előző szűrőhöz, ha egy konkrét számra vagy kíváncsi, hogy kinek van hátra pl. 4 hírlevél a sorozatból, mert nekik szeretnél a sorozat felénél küldeni egy speciális ajánlatot, akkor a beállított minimum és maximum száma a sorozat leveleinek ugyanaz a szám lesz, ebben a példában 4:

 1. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) minimum száma „Mailek száma legalább:” (a példában: 4)
 2. Válaszd ki a legördülő menüből, hogy mennyi legyen a kiküldésre váró automatikus hírlevelek (hírlevélsorozatban kiküldött hírlevelek) maximum száma „Mailek száma legfeljebb:” (a példában: 4, mert csak azokat akarjuk kiválasztani, akiknek a 9 levélből álló sorozatunkból még 4 hírlevél vár kiküldésre)

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő szerkesztése 2-akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

Így beállítva a szűrőt biztos lehetsz benne, hogy a tagok listáján alkalmazva a szűrő csak azokat választja ki, akiknek a hírlevélsorozatból 4 levél van hátra.

Ha végig olvastad ennek a két szűrőnek a leírását, akkor talán észrevetted, hogy a két szűrő ( „7-9 levelet kapott” és „0-2 levél van hátra”) alkalmazása ugyanazt fogja eredményezni: A két szűrő ugyanazokat az embereket választja ki.

MIÉRT?

Mert 9 levéből álló sorozatnál, akiknek 7, 8 vagy 9 levél ment már ki, és akiknek még 0, 1 vagy 2 hírlevél van hátra, azok ugyanazok.

7 levél ment ki = 2 van hátra

8 levél ment ki = 1 van hátra

9 levél ment ki = 0 van hátra.

UGYE MILYEN RUGALMAS? :-)

Listamester - kézikönyv - csoporttagok - új szűrő lista-akinek még adott számú hírlevél vár kiküldésre a sorozatból

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.