A méltán közkedvelt ShopRenter bérelhető webshoprendszer is már könnyen integrálható a ListaMester-rel.

Kétféleképpen lehet összekötni a SR fiókot a LM-el. Kérdés, hogy mi a cél - ettől függ, hogy mit fogunk használni.

1. Egyszerű integráció:

csak a hírlevelet kérő feliratkozók, és a regisztrált vásárlók, akik kértek hírlevelet, fognak átkerülni a LM-be csak az alapadataikkal.

Az átküldés azonnali, tehát ahogy feliratkozik hírlevélre valaki a SR oldalán, ahogy elkészül a regisztrációja és bejelölte, hogy kért hírlevelet, máris küldi a SR a LM-be, egy adott csoportba a nevet, e-mail-címet, feliratkozás idejét.

Mire használható? 

  • Mindenkinek a feliratkozás idejéhez időzítve lehet küldeni hírleveleket. Azaz előre megírt leveleket fognak pl. 3 naponta kapni, ahogy feliratkoztak. Oktató hírlevelek, termékbemutató, vásárlási útmutató, stb. bármi küldhető. Lehet az első levél azonnali, azaz a feliratkozást visszaigazoló levél. (mehet benne kupon, ajándék, stb.)
  • Természetesen emellett új terméket bemutató, évfordulós, akció, stb. hírleveleket, ajánlatokat küldhetünk a csoportnak.

Mire kell ügyelni?

Aki leiratkozik a LM-ből küldött levélben, azt természetesen töröljük a LM listájából, de nem küldünk visszajelzést a SR-be. Tehát a hírlevelet kérők között ottmarad a SR-ben.

Megoldás: Lehet kérni nálunk értesítést leiratkozásról, és ekkor tudják a SR-ben is a vásárló "kért hírlevelet" adatát átállítani "nem"-re. (adatvédelmi jogász által jóváhagyott funkció és megoldás)

Ennek konkrét beállítása: A csoport Beállítások fülén, a Leiratkozásra vonatkozó beállítások részben be kell írni az e-mail-címet ide: Értesítő küldése a leiratkozásról erre az e-mail-címre Végül az oldal alján a Mentés gombbal menteni. A leiratkozásról egy értesítő levelet küld a LM, így a leiratkozót lehet törölni a SR felületén is.

2. Fejlett integráció:

ha van GOLD vagy ennél magasabb fokozatú csomagunk a SR-nél, akkor a LM le tudja automatikusan hívni az összes vásárló összes adatát.

Mit vett, mikor, mennyiért, összesen mennyit költött már, hányszor vásárolt, számlázási, szállítási adatok, stb. Ez azt jelenti, hogy ez adatok alapján pontosan lehet szegmentálni a vásárlókat, és pl. csak azoknak kiküldeni egy exkluzív ajánlatot, akik már X összeg fölött költöttek, vagy csak azoknak írni Y termékről, akik már megvették a Z terméket, amit jól kiegészít, stb. (természetesen csak akkor, ha kértek hírlevelet)

Automatizmusok is beállíthatók a vásárlásokra. Itt tényleg megvalósítható, hogy személyreszabott ajánlatokat kapjanak a vásárlók.

 

Mit jelent ez pontosan?

Összekötés után a SR áruházunkban a megrendelők automatikusan átkerülnek a ListaMester-be az összes adatukkal együtt. Nem kell kézzel másolni, Excel táblákkal dolgozni. Ki, mikor, mit rendelt, mennyit fizetett, hányszor rendelt már, összesen eddig mennyi pénzt hagyott nálunk, számlázási adatok, stb. A régi vásárlók IS, tehát akik még az integráció beállítása előtt vásároltak nálunk, és az új vásárlók IS – ők már automatikusan. Minden új vásárlásukkor az adataik frissülnek.

 

Miért érdemes a két rendszert összekapcsolni?

A jelszó: Újraértékesítés. Automatikusan érkeznek az adatok a vásárlóinkról és sokkal egyszerűbb lesz személyre szabott hírlevelekkel elérni őket, és újra eladni nekik.

 

Mi szükséges hozzá egy ListaMester előfizetői fiókon kívül?

SR fiók, min. GOLD előfizetéssel. A SR a GOLD előfizetéstől kezdve engedélyezi az API kapcsolatot a két rendszer között, ami szükséges az adatok átviteléhez.

 

Mire kell ügyelni?

A szinkronizáció (jelenleg még) nem azonnali, tehát a vásárlás lezárása után nem jön azonnal az adat. Kb. 5-6 óránként szinkronizál a 2 rendszer. (kosárelhagyó leveleket nem küldünk, azt a webshop küldi)

 

Mi történik ebben az esetben a leiratkozásokkal?

A leiratkozásokat SZINKRONIZÁLJA a 2 rendszer, azaz aki leiratkozik a LM-ben küldött hírlevélben, azt töröljük, és átküldjük az infót a SR-be, hogy a vásárló "hírlevelet kért" adatmezőjében az "igen"-t, állítsa át "nem"-re. Így köv. frissítéskor nem is jön már át a vásárló, vagy ha minden vásárló letöltését választottuk, akkor átjön, de már "nem" fog nála szerepelni a "hírlevelet kért" adatmezőjében. (adatvédelmi szakjogász által jóváhagyott technikai megoldás)

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.