A ListaMester és a Billingo között hidat építettünk, hogy könnyedén tudj éles számlákat (vagy sima díjbekérőket) küldeni egy egész csoportnak, vagy egyenként a feliratkozóidnak.

A Billingo fiókod bekötése a LM-be

A Billingo felületén kell generálni API kulcsot és privát kulcsot is. Ezt az Összekötések - API kulcsok menüpontban találod.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - Összekötések - API kulcsok

Az Api menüpontban alul az Új api kulcs gombbal generálj új API kulcsot. A kulcs V2-es API verziójú legyen. Az Api nevezd el, hogy a későbbiek folyamán is tudd, hogy az adott API a Listamesterhez tartozik. A hozzátartozói összekötést hagyd üresen! Ha elnevezted kattints a Mentés gombra. Ekkor a rendszer le is generálja. 

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - API kulcs generálása Billingo felületén

Kigenerálás után szükség lesz még a Privát kulcsra. Ezt az api kulcs mellett találod a pajzs ikonra kattintva.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - API kulcs generálása Billingo felületén

Ekkor egy új ablakban megjelenik a privát kulcs.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - API kulcs generálása Billingo felületén

Az előbb kigenerált API kódot és privát kulcsot kell kimásolni a Billingo felületéről, majd beilleszteni a LM-be az Integrációkhoz. Ezt a Beállítások - Integrációk - Számlázás - Számlázási beállítások menüben találod.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - LM - számlázási beállítások

Itt a Számlázási szolgáltató API hozzáférés adatai résznél a Számlázási szolgáltatónál a  Billingo lehetőséget válaszd ki, majd add meg a Felhasználói név vagy publikus kulcsot (ez az első kigenerált API kód) illetve az Jelszó vagy privát kulcsot (kis ablakban megnyitott privát kulcsot). Ezek után görgess lejjebb, majd kattints a Mentés gombra!

Pro-forma számlák külső számlázó szolgáltatás nélkül részen nem kell kitölteni számlázási adatokat, mivel ezek az adatok automatikusan a Billingo rendszeréből fognak átkerülni.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - LM - számlázási beállítások

Mentés után fontos ellenőrizni a beállításokat. Ehhez kattints a TESZT SZÁMLA KÉSZÍTÉSE linkre! Ezek után a tesztszámlát automatikusan a rendszer pdf-ben letölti. 

Ha nem készül el a tesztszámla, akkor valamelyik adat (kulcs) hibásan van megadva, pl. szóköz maradt előtte/utána.

Listamester - Útmutatók - Integrációk - Billingo - LM - számlázási beállítások - teszt számla készítése

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.