Ha valaki feliratkozik, akkor megadja az adatait, és ad egy engedélyt, hogy a cég hírleveleket küldjön a részére, legyen ez a szimpla opt-in. 

A kétrétegű megerősítési folyamat (dupla opt-in) akkortól veszi kezdetét, amikor is a válaszüzenetben kap egy linket, amire kattintva megerősíti a feliratkozását.

Előnye az, hogy

  • mivel dupla opt-in részen ment keresztül a felhasználó, így valószínűleg nem fogja a leveleinket spam-nek jelenteni
  • nem lesznek elgépelt e-mail címeink a listán
  • a robotok ellen könnyen védekezhetünk a segítségével
  • statisztikailag kevesebb a leiratkozók száma. 

Viszont a hátrány a sok adminisztrációs kattintgatás a felhasználó részéről, vagy akár elfelejt a megerősítésre kattintani, így elveszthetünk bizonyos feliratkozókat. 

 

Beállítása a LM-ben:

Csoportjaim - Kattints a kiválasztandó csoport nevére - Görgess le a Feliratkozásra vonatkozó beállításokig

Jelöld be a Megerősített feliratkozás használata checkboxot! 

Ekkor megjelenik mellette egy új, Beállítások gomb. Kattints rá!

Listamester - Kézikönyv - Csoportjaim - Megerősített feliratkozás használata

A Beállítások rész alatt szerkesztheted a feliratkozást megerősítő levél tartalmát, átirányíthatod a megerősítő linkre való kattintás után más oldalra a feliratkozót, vagy a megerősítő linkre kattintás után bejövő oldal szövegét létrehozhatod/szerkesztheted. Minden változtatás esetén kattints a Mentés gombra!

Listamester - Kézikönyv - Csoportjaim - Megerősített feliratkozás beállításai

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk: