Mikor lesz erre szükséged?
Ha egy már meglévő csoportodról szeretnél új információkat megtudni, kérdőív segítségével a ListaMesterben megteheted ezt.
A kérdőív nem arra való, hogy feliratkozókat gyűjts az űrlapjával, hanem arra, hogy a kérdőív űrlapján levő kérdésekre válaszoljanak egy másik, már létező csoport tagjai.

Aki válaszol a kérdőívben feltett kérdésekre, az bekerül a kérdőív csoportjába.

Éppen ezért abban különbözik a címjegyzéktől, hogy a kérdőív űrlapján nem kérjük el a feliratkozó nevét és e-mail címét, hanem csak az egyéb, minket érdeklő kérdéseket tesszük rá.
Ez is a kérdőív lényege, hogy ne kelljen kitöltenie az olvasónak a név és az e-mail cím mezőt, hiszen úgyis tudjuk, ki a kitöltő. A kérdőívet egy már létező csoportnak küldjük ki úgy, hogy egy nekik kiküldendő levélbe kell beszúrni az erre való gombbal (email szerkesztésekor) a kérdőív linkjét. Ha a csoporttag rákattint az e-mailben levő linkre, akkor a kérdőív űrlapjára kerül, miközben a rendszer behelyettesít egy egyedi azonosítót ilyenkor, onnan tudjuk majd, hogy ki tölti ki. Ha az illető választ ad a kérdésre, azzal „feliratkozik” ebbe az új kérdőív csoportba is, és abban fogjuk tárolni az adott válaszait.
(Ha olyan kérdőívet szeretnél, amit bárki kitölthet anélkül, hogy már feliratkozott volna, az meg nem kérdőív, hanem az egy feliratkozási űrlapja egy csoportnak.)

A kérdőív egyébként minden más funkcionalitásában megegyezik a címjegyzékkel, azaz tudsz a tagoknak levelet küldeni, illetve ha valaki válaszol rá, akkor a hírlevélsorozat (ha van definiálva a kérdőívre) aktivizálódik, és pl. a választól függő tartalmú leveleket lehet automatikusan kiküldeni. Lehet az adatait excelbe exportálni, tagkiválasztó szűrőket használni rajta, stb. Egyszóval úgy viselkedik, mint bármelyik másik csoport, csak az űrlapja nem alkalmas feliratkozók gyűjtésére.

Kérdőívvel lehet pl. olyat megoldani, hogy ha egy csoporba feliratkozóknak nem kérted el a feliratkozáskor a nemét, és utólag jöttél rá, hogy szükséged lenne erre az információra, akkor kiküldesz egy e-mailt, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amiben az egyik kérdés a nemükre vonatkozik. A válaszolóknak innentől fogva a kérdőíven megfelelően (tagszűrőkkel) beállított hírlevélsorozat más-más táplálékkiegészítőről szóló ismertetőanyagot küldhet ki,mást a nőknek és mást a férfiaknak.

Ha teszteled a kérdőívedet, akkor a csoportban, amire küldöd a teszt levelet (a levélben a kérdőívre mutató linkkel), legyen benne a tesztelő e-mail címe. Enélkül az ismeretlen kitöltő hibaüzenetet fogod kapni.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.