Főmenü – Csoportjaim – Új csoport szerkesztése

Feliratkozásra vonatkozó beállítások:

 • Feliratkozás után kiküldendő levél: Ha a feliratkozási űrlapon valaki feliratkozik, azonnal kaphat is egy köszönő vagy üdvözlő levelet. A levelet előbb a "levelek" menüpontban meg kell szerkeszteni.
 • Feliratkozások letiltása: Ha azt szeretnéd, hogy ne lehessen feliratkozni, hanem csak te tudj új tagokat belerakni a csoportba.
 • Megerősített feliratkozás használata: Ha ezt beállítod a csoportra, akkor az űrlapon feliratkozó személyek adataik megadása után még nem kerülnek be automatikusan a csoportba, hanem csak egy emailt fognak kapni. Ebben az e-mailben lesz egy link, amire ha rákattintanak, akkor lesznek teljes értékű csoporttagok.
 • Email cím kétszeri elkérése: Az elírás elkerülése végett lehet hasznos ez a funkció. Ha a másodszor beírt email cím nem ugyanaz, mint az első, akkor figyelmeztető üzenetet írunk ki. A megerősítő mezőben a másolás elkerülése végett a beillesztő funkció (Ctrl+V) tiltva van.
 • Kérek értesítőt a feliratkozásokról: Itt e-mail értesítőt kérhetsz minden feliratkozásról. Az „Ide kérem az értesítő(ke)t:” szövegdobozba írd be azt az e-mail címet, amelyre ezeket az e-mail értesítőket kapni szeretnéd.
 • Ne legyen "Reply To:" a feliratkozási értesítőben
 • A megerősítő email feladója is a csoport feladója legyen: 
 • Véletlen szövegek hozzáadása a számomra küldött értesítőhöz a spam szűrők megnyugtatására: Ha túl sok feliratkozás történik, ezzel túl sok egyforma email jön egy címről, akkor ezzel nem fogja spam-nek hinni a szűrő.
 • Küldjünk SMS-t is új tag feliratkozásáról erre a tel. számra (csak feltöltött egyenleggel):    Itt SMS értesítőt kérhetsz minden feliratkozásról. A szövegdobozba írd be azt a telefonszámot, amelyre ezeket az SMS értesítőket kapni szeretnéd.
 • Email küldése a meghívónak új tag feliratkozásakor: Ha egy régebbi feliratkozó meghív egy másik tagot, és az is feliratkozik, akkor a meghívónak is tudunk a feliratkozásról értesítőt küldeni.
 • Másoljuk be a megjegyzés rovatba a meghívó személy e-mail címét: A tagok listájánál a Megjegyzés részbe (amelyet csak mi látunk) bemásolhatjuk a meghívó személy e-mail címét. Így tudjuk a későbbiekben is, hogy melyik tag kit hívott meg.
 • A meghívó ne automatikusan legyen követve, hanem a feliratkozó adja meg az alábbi feliratkozási adatmezővel: itt kiválaszthatjuk az adatmezőt, ahova a feliratkozó beírhatja azt az e-mail címet, amely által feliratkozott, vagyis aki meghívta.
 • Feliratkozási név automatikus nagybetűsítése a levelekben: Például ha valaki csupa kisbetűvel adta meg a nevét feliratkozáskor (pl. kiss attila), akkor a rendszer automatikusan kijavítja (pl. Kiss Attila lesz a végeredmény).
 • Többszöri feliratkozás engedélyezése (pl. megrendelő űrlaphoz): Itt a csoportban akkor egy e-mail cím többször, akár különböző nevekhez is megjelenhet.
 • Ne vegyük fel a csoportba, ha már innen egyszer leiratkozott + üzenet küldése a feladói válaszcímre a feliratkozási kísérletről: Ha valaki egyszer leiratkozott, akkor ne tudjuk újra a csoport tagja lenni, és kap egy válaszüzenetet a sikertelen feliratkozásról.

Listamester - Kézikönyv - Csoportjaim - Beállítások - Feliratkozás

Más csoportokkal kapcsolatos feliratkozáskori események

Itt a tag feliratkozásakor tudjuk törölni más csoportokból, felvenni más csoportokba a tagot, illetve akár automatikusan inaktiválni más csoportokban a hírlevélsorozatait.

Beállítások:

 • Feliratkozásakor töröljük a feliratkozót minden más csoportból: Ekkor a feliratkozót az összes csoportból, amelyben tag törli a rendszer.
 • Feliratkozásakor inaktiváljuk a feliratkozó hírlevélsorozatait minden más csoportban: Ekkor a tag a másik csoportban lévő aktivált hírleveleket nem fogja megkapni.
 • Feliratkozásakor töröljük az újonnan feliratkozottat az alábbi csoport(ok)ból: Itt kiválaszthatod azokat a csoportokat, ahonnan törölje a rendszer az új tagot, ha ott jelen van.
 • Feliratkozásakor inaktiváljuk a feliratkozó hírlevélsorozatait az alábbi csoport(ok)ban: Itt kiválaszthatod azokat a csoportokat, ahonnan kapcsolja ki a rendszer az új tag, hírlevélsorozatait, ha ott jelen van.
 • Feliratkozásakor az alábbi csoport(ok)ba is vegyük fel a tagot: Itt kiválaszthatod azokat a csoportokat, ahova a rendszer automatikusan az új tagot átmásolja.

Listamester - Kézikönyv - Csoportjaim - Beállítások - Más csoportokkal kapcsolatos feliratkozáskori események

Ha kész, kattints a Mentés gombra.

Több csoportos feliratkozó űrlapok

A több csoportos feliratkozó űrlap feladata az, hogy az olvasó maga választhassa ki, hogy milyen csoportoknak szeretne a tagja lenni. Természetesen mi szabjuk meg, hogy milyen csoportok közül választhat. Az űrlapon a beállítható bevezető szöveg alatti jelölőnégyzetekben kiválaszthatja az olvasó, hogy melyik csoportoknak szeretne a tagja lenni, ill. melyikeknek nem. 
Új űrlap létrehozásához kattints az „új űrlap létrehozása” linkre.

Ekkor a rendszer átirányít a „Több csoportos feliratkozó űrlap szerkesztése” oldalra.

Listamester - Kézikönyv - Csoportjaim - Több csoportos feliratkozó űrlapok

Ha kész, kattints a Mentés gombra.
A további beállításokat a következő menüpontokban részletezzük. 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.