A rendszer tudja azt is, hogy ne a feliratkozás időpontját vegye a sorozat kezdeti időpontjának, hanem a hét azon napját (és óráját, percét), amit Te beállítasz neki.

Mire jó ez?

Sokan szeretik a hírleveleiket csak a hét egy adott napján küldeni. Ha azt szeretnéd, hogy pl. vasárnaponként 18:00 órakor menjenek ki a hírleveleid, függetlenül attól, ki mikor iratkozott fel, akkor így járj el:

Állítsd be először a sorozat összes tagját az előző pontban bemutatott módon, kivéve az időzítést!

Az 1. levelet állítsd azonnalira! (azaz 0 nap, 00 óra, 00 perc)

A 2. levelet állítsd 7 napra!

A 3. levelet 14 napra!

A 4. levelet 21 napra! Stb. (mert heti egy hírlevelet szeretnél küldeni)

Tégy egy pipát a „A sorozatot kezdetének ne a feliratkozás időpontját válasszuk, hanem a (legközelebbi) alább kiválasztott hét napját és időpontját:” funkció elé!

Itt állítsd be a választott napot és időt! (Az én példámban vasárnap este 18:00)

Végül kattints a Mentés gombra!

A rendszer kiírja: Elmentve.

Listamester - Kézikönyv - Hírlevelek - Sorozat kezdete egyedi időpont

Mi fog történni, ha ezt beállítottad?

A rendszer minden szerda este „megnézi”, hogy az előző hét szerda estéje óta kik az új feliratkozók és nekik 18:00 órakor elkezdve kiküldi a 2. hírlevelet. (ezért kellett azonnalira állítani az 1. levelet) Ezt az időpontot – a vasárnap 18:00-át - veszi az új feliratkozónál a feliratkozási időpontnak és ehhez időzít. Ezért állítottuk a 2. levelet 7 nappal későbbre, a 3. levelet 14 nappal későbbre, a 4. levelet 21 nappal későbbre, stb., hogy hetente egyszer, mindig szerdán küldje a rendszer a sorozat további leveleit is.

Mi változik, ha az 1. levelet nem azonnalira állítod, hanem 7-re, a másodikat 14-re, stb.?

Kimarad egy hét, mert a rendszer így gondolkodik: „Vasárnap 18:00 van, van x új feliratkozó a csoportban az előző vasárnap este óta, aktiválom rájuk a sorozatot. Az első levél a feliratkozástól számítva 7 napra van beállítva és a feliratkozásnak a mai vasárnapot veszem, akkor az első levelet csak egy hét múlva vasárnap kell kiküldenem, a másodikat két hét múlva, stb.” Így aki pl. hétfőn iratkozik fel, az nem a következő hét vasárnapján kapja meg az 1. levelet, hanem még egy hetet kell várnia.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.