Miután eldöntötted, hogy melyik csoportodnak, mely leveleket szeretnéd összefűzni sorozattá (és azokat megírtad, vagy ha nem is töltötted fel tartalommal, de létrehoztad mindegyik levelet a Levelek menüpontban), akkor:

Csoporttagok - Tagok - Hírlevélsorozatok

Itt a tanfolyam01 csoportomat választottam ki.

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok

A Tagok gombra kattintva az adott Csoportodon belül több lehetőség is felkínálkozik, ezek közt találhatóak meg a hírlevél-sorozatok is.

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok - Tagok

Vigyázz!! A beállítások csak az újonnan feliratkozó tagokra érvényesülnek. (Hogy hogyan kell a csoportba korábban feliratkozott tagokra aktiválni a sorozatot, arról ITT olvashatsz.)

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok- Hírlevelek

Az Új gombra való kattintás után Új időzítést tudsz létrehozni:

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok- Új időzítés

Ezen az oldalon kell beállítanod:

  • A hírlevél megnevezése: Ez az elnevezés csak belső használatra való, tetszőlegesen elnevezheted, nem jelenik meg publikus helyen. Ez nem az a név, aminek elnevezted a leveled, amikor megírtad, azt egy sorral lejjebb kell kiválasztani. (az én példámban: 1.hírlevél)
  • A kiküldendő levél: Tallózd ki a legördülő menüből az első levelet a sorozatodba! (az én példámban: 1.lecke)
  • Kiválasztó szűrő alkalmazása: Itt szintén legördülő menüből kiválaszthatod, hogy melyik szűrőt szeretnéd alkalmazni a sorozatodnál. (Ezt a szűrőt persze először a Kiválasztó szűrők menüpontban létre kell hoznod.) Ha pl. a feliratkozó űrlapon megkérted a feliratkozóidat, hogy jelöljék be a nemüket, akkor erre szűrőt létrehozva itt be tudod állítani, hogy ez az előbb kiválasztott hírlevél csak a nőknek menjen ki, vagy csak a férfiaknak. (az én példámban: nincs kiválasztva szűrő)
  • Ha az időpont hétvégére esik, csúsztassuk át hétfőre: Beállíthatod egy egyszerű pipálással, hogy ha az 1.hírlevél kiküldése pont hétvégére esik és Te nem szeretnél hétvégeken levelet küldeni az olvasóidnak, akkor a rendszer a kiküldést hétfőre csúsztassa. (természetesen ezt mindegyik levélnél megteheted, így biztos lehetsz benne, hogy a hírlevél-sorozat egyetlen tagja sem fog hétvégén kimenni)
  • Ne a tagnak küldjük a levelet, hanem a megjegyzés mezőben szereplő e-mail címekre: Megteheted itt is egy pipálással, hogy a tagoknak nem a feliratkozásnál használt e-mail címére küldöd a levelet, hanem az űrlapon a megjegyzés mezőben szereplő e-mail cím(ek)re.
  • Végül a legfontosabb: az időzítés. Állítsd be az időt, hogy a feliratkozás időpontjához képest mikor kapja meg az olvasó ezt az első levelet! (pl. én 3 napra állítottam, azaz a feliratkozás napjától számolva 3 nap múlva kapja meg az olvasó a hírlevelet)
  • Az első hírlevelet a sorozatból állíthatod azonnalira is. Ekkor 0 nap, 00 óra, 00 perc van beállítva. Miután aktiváltad a sorozatot, az új feliratkozó amint feliratkozik az űrlapon (ill. megerősíti a feliratkozását, ha ezt is beállítottad), azonnal megkapja a hírlevélsorozatból az 1. levelet.

Ha ezekkel készen vagy, kattints a Mentés gombra! Beállítottad az első hírlevelet a sorozatodból a csoportodra és ezt látod a rendszerben:
Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok- Új időzítés létrehozva
Ha azonnalira állítottad a levelet:
Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok- Új időzítés - azonnali

Ha törölni szeretnéd ezt a levelet a sorozatból, kattints az adott hírlevél mellett jobbra található törlés gombra! 

Az időzítésnél figyelni kell, mert a rendszer MINDEN levelet a sorozatban MINDIG a feliratkozás időpontjához időzít, nem az előző levélhez!

Én pl. 3 naponta szerettem volna küldeni a leckéket, ezért a második levélnél (2. lecke) az időzítés 6 napra van beállítva, mert a feliratkozás napjához állítjuk. Így a 3. lecke meg 9 napra lesz állítva, a 4. levél 12 napra, stb.

Ha az összes levelet ilyen módon beállítottad, ilyen listát fogsz kapni:

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok-időzítések áttekintése

Egyszerre akár több levelet is el tudsz tolni pár nappal. Ehhez ki kell jelölnöd az eltolni kívánt leveleket, majd A kiválasztottak eltolása ennyi nappal részbe be kell írnod a kívánt napot. Végül kattints az átütemezés gombra!
Én a példában 3. Lecke és Kampány 01 leveleket választottam ki, hogy eltoljam 2 nappal későbbre.

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok-időzítések eltolása

A hírlevélsorozat végeztével a tagot átmásolhatjuk másik kiválasztott csoportba (nekem a példában nem történik másolás), vagy feliratkozáskor azonnal alkalmazhatunk szűrőt, és ki is kapcsolhatjuk a hírlevél végével az emailek kézbesítését a csoporttagok számára. Ezeket mind be kell pipálnunk, ha szeretnénk alkalmazni. 
A kezdeti időpont azt jelenti, hogy alapesetben (ha nincs bejelölve más) a sorozat kezdeti időpontjának a rendszer a feliratkozás időpontját veszi és ehhez képest számolja a napokat.

Listamester - Kézikönyv - Hírlevélsorozatok-időzítések  - műveletek

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.