Akárcsak a leveleknél, az SMS küldésnél is azt tanácsoljuk, mielőtt elküldenéd egy csoportodnak az üzenetet, teszteld. Küldj próba SMS-t! Így még időben kiderül, ha pl. valamelyik beszúrt változót nem helyettesíti be a rendszer, mert a kiválasztott csoportnál nem is létezik az az adatmező.

Főmenü – SMS – Próba SMS küldése

SMS próba üzenet küldése oldalra jutsz. Itt kétféleképpen küldhetsz próba üzenetet:

  • küldheted egy csoporttagnak,
  • küldheted adott telefonszámra.

Bármelyiket is választod, először a legördülő listából válaszd ki azt az üzenetet, amit küldeni szeretnél! Az SMS amit küldünk:

SMS küldése csoporttagnak

Ha egy csoporttagnak szeretnéd küldeni (ezért is javasoljuk, hogy legyél tagja mindegyik csoportodnak), az SMS küldése csoporttagnak dobozban válaszd ki a legördülő listák segítségével a csoportot, a csoportnak azt az adatmezőjét, ami a telefonszámot tartalmazza, és írd be annak a csoporttagnak az e-mail címét, akinek küldöd a próba SMS-t! Végül kattints az „SMS küldése csoporttagnak” gombra!

SMS küldése adott telefonszámra

Ha nem csoporttagnak, hanem egy adott telefonszámra szeretnéd küldeni a próba üzenetet, akkor miután kiválasztottad az üzenetet Az SMS amit küldünk legördülő listából, írd be a telefonszámot az SMS küldése adott telefonszámra dobozban!

Ilyen formában:00421930123456 (ez hibás formátum:+421930123456)

Végül kattints az „SMS küldése a számra” gombra!

Erre ügyelj: Ha adott telefonszámra küldesz SMS-t és abban változók szerepelnek, azok nem lesznek behelyettesítve! (hisz ilyenkor a rendszer nem tudja, honnan vegye a változókba behelyettesítendő adatokat)

Miután a „küldés” gombokra kattintottál, a rendszer kiírja: Az SMS-t sikeresen kiküldtük. (max. három másodperc múlva pedig megérkezik)

Amennyiben nem jó a telefonszám formátuma, nem jó maga a szám, nem jó telefonszám adatmezőt adtál meg, vagy nincs az egyenlegeden elegendő pénz, a rendszer kiírja: Hiba történt az SMS küldése közben. Jó ez a szám? Elegendő az egyenleged?

Listamester - Kézikönyv - SMS küldése próba/csoporttagnak/telefonszámra

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.