Főmenü – SMS – SMS üzenetek listája

Ebben a menüpontban pontosan ugyanúgy tudod a meglévő SMS-ket szerkeszteni, újakat létrehozni, SMS-t másolni vagy törölni, mint a levelek menüpontban a leveleidet.

Listamester - Kézikönyv - SMS üzenetek listája

Ha új SMS-t szeretnél írni, kattints az „új SMS létrehozása” linkre!

Listamester - Kézikönyv - Új sms létrehozása

Az SMS szerkesztése oldalra jutsz.

1. Nevezd el az üzenetet a Név mezőben, majd kattints a Létrehozás gombra! Az SMS neve csak arra szolgál, hogy könnyű legyen rá hivatkozni. Nem jelenik meg sehol a felhasználók számára, csak itt bent a ListaMester lapjain van jelentősége.

Az SMS, hasonlóan a levelekhez, nincs csoporthoz kötve, tehát minden csoportnak kiküldhető akár azonnali kiküldéssel, akár időzítve bármelyik SMS.

Listamester - Kézikönyv - SMS elnevezése

2. Állítsd be, hogy ki legyen az SMS küldője: a ListaMester, vagy saját feladói azonosító.

Az SMS feladója alapértelmezés szerint "ListaMester". Ha nincs saját seeme.hu előfizetői fiókod, akkor csak ez lehet, mert akkor csak a ListaMester nevében tudsz üzenetet küldeni.

Ha saját feladói azonosítóval vagy telefonszámmal szeretnél SMS-eket küldeni, azt csak úgy teheted, ha az SMS szolgáltatónknál (seeme.hu) saját fiókot nyitsz. Ez szerződéskötéssel és saját azonosító kérvényezésével jár (az SMS-ek díjait ezek után nem a ListaMester számlázza, hanem a seeme.hu).

A feladói azonosító nem lehet akármi, csak rövid szöveg (max 11 karakter, csak angol betűkből) vagy telefonszám, amit a seeme.hu engedélyezett. Ha már van seeme.hu fiókod, és saját azonosítód, akkor a főmenüben a beállítások menüpontban tudod beállítani és használni a ListaMesterrel.

Bővebb információt a saját feladói azonosítóról, valamint a seeme fiókról ITT TALÁLSZ.

3. Az SMS szövege mezőbe írd be a szöveget, amit szeretnél küldeni. Maximum 459 karaktert bír el egy üzenet.

Vannak ékezetes betűk, amiket két karakternek számol rendszer. Bővebb információt erről ITT TALÁLSZ.

Erre ügyelj: Technikailag 160 karakter számít 1 db SMS-nek! Tehát 1 SMS áráért 160 karakternyi szöveget fogsz tudni elküldeni. Ha ennél hosszabb szöveget írsz, a szolgáltató kb. 160 karakterenként szétdarabolja és természetesen minden 160 karakter hosszú szövegért levon 1 SMS díját az egyenlegedről! (Max. 3 -szor kb. 160 karakternyi szöveget fűz össze 1 üzenetté a szolgáltató. Az ilyen SMS-ek összefűzése plusz karakter felhasználással jár, így a maximálisan felhasználható karakterek száma az alábbiak szerint alakul: max. 160 karakter = 1 db SMS, max. 306 karater = 2 db SMS, max. 459 karakter = 3 db SMS.)

Listamester - Kézikönyv - Az SMS küldője

Lehetőséged van az SMS-be is változókat berakni, amiket a ListaMester ki fog cserélni a megfelelő adattal, mikor az SMS-t kiküldi. A változók szögletes zárójelek közé kerülnek (igazából kézzel is beírhatnád, de így egyszerűbb).

A Változó illesztése a szöveg végére funkciónál, legördülő listából kiválaszthatod, hogy:

  • Feliratkozási nevet
  • Feliratkozási e-mail címet
  • Feliratkozási dátumot
  • Aktuális dátumot
  • Feliratkozási IP címet
  • nevelőt (kis betűvel)
  • Névelőt (nagy betűvel) illesszen be a rendszer az üzenetbe.

Miután kiválasztottad, hogy melyik változót szeretnéd beilleszteni kattints a „beillesztés” gombra!

A beillesztés oda történik, ahol épp a kurzor áll.

Listamester - Kézikönyv - SMS, változók beszúrása

Beilleszthetsz olyan adatot is a szövegbe, amit az olvasóidtól a feliratkozási űrlapon bekértél. Ez viszont az üzenetben csak arra a kiválasztott csoportra fog működni, akinek ez az adatmezője létezik.

A „Feliratkozási adat szövegbe illesztése a(z) … csoport … nevű mezőjéből.” funkciónál a legördülő listából válaszd ki a csoportot, majd azt az adatmezőt, ahonnan kéred az adatokat!

Kattints a „beillesztés” gombra!

A beillesztés oda történik, ahol épp a kurzor áll.

Listamester - Kézikönyv - SMS, Adatmezők beszúrása

Ha készen vagy az SMS beállításaival, kattints a „Mentés” gombra! Visszajutsz az SMS üzeneteim oldalra

Ha meggondoltad Magad, kattints a „Mégse” gombra! Visszajutsz az SMS üzeneteim oldalra.

Erre ügyelj: Technikailag 160 karakter számít 1 db SMS-nek! Tehát 1 SMS áráért 160 karakternyi szöveget fogsz tudni elküldeni. Ha ennél hosszabb szöveget írsz, a szolgáltató 160 karakterenként szétdarabolja és természetesen minden 160 karakter hosszú szövegért levon 1 SMS díját az egyenlegedről! (Max. 3 -szor 160 karakternyi szöveget fűz össze 1 üzenetté a szolgáltató.)

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.