Az űrlapok élesítésének és beillesztésének munkamenete WP weboldalba:

 1. Az űrlap mentése és az űrlap publikálása
 2. A ListaMester WP pluginjának letöltése és telepítése - csak első alkalommal kell!
 3. A ListaMester pluginban a LM + WP összekötés létrehozása - csak első alkalommal kell!
 4. ListaMester pluginban az űrlap kódok frissítése
 5. ListaMester pluginban az űrlap kódok lekérése

Az űrlap mentése és az űrlap publikálása

Az űrlapvarázslóban ha elkészültél egy új űrlappal, vagy módosítottál egy meglévőt, akkor a bal oldali MENTÉS/PUBLIKÁLÁS gombra való kattintással mented a változásokat. Ekkor felugrik egy Publikálás oldal, ahol a további lépéseket írjuk le.

FONTOS: ekkor még csak mentve van az űrlap, de nincs még élesítve, azaz nem érvényesek még rajta a változások, nem lehet még feliratkozni rajta. (ha az űrlap előző változata kint van a weboldaladon, az továbbra is működik)

Ezután ha a felugró Publikálás oldalon, az 1. pontban az ŰRLAP PUBLIKÁLÁSA gombra kattintasz, onnantól kezdve éles az űrlap, és lehet rajta feliratkozni. (ha az űrlap előző változata kint van a weboldaladon, akkor annak a kódját ki kell cserélni a megváltozott új kódokra)

Le is tudod ellenőrizni: Kattints itt az űrlap linkjére, ami Az űrlap kódja az alábbi URL-en elérhető: szöveg után van! Az űrlap külön böngésző ablakban felugrik. Ha még a korábbi változatot látod, akkor csak a böngésző még a korábbi, eltárolt változatot mutatja. Ilyen esetben egy SHIFT + reload kattintással rákényszeríted, hogy a frisset töltse be.

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - űrlap publikálása

 

A ListaMester WP pluginjának letöltése és telepítése

Az űrlap mentése után feljövő Publikálás oldalon a 3. pontban találjuk a WP plugin letöltési linkjét. Ez egy zip fájl, amelyet ugyanúgy telepítünk a WP-be, mint bármely más plugint. 

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - plugin letöltése

Kis LM menüpont jön létre a WP menüsorában, melynek 3 almenüje lesz:

 • Űrlapok
 • Beállítások
 • Frissítés

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - plugin - oldalsáv

A további lépések a telepítés után az egyes menüpontokban olvashatóak. Kezdjük a Beállításokkal!

 

ListaMester plugin – Beállítások menüpont:

 • Írd be azt a felhasználói azonosítódat és a generált API kulcsot!
  • Ezeket az adatokat a Beállítások - API(Programozói interfész) menüpontban találod.
  • Az api kulcsod létrehozásához kattints az Új kulcs generálása gombra. Ekkor megjelenik az api kulcsod. Ezek után fontos, hogy a kulcs állapota, és a spam bot szűrés is aktív legyen. Ezen beállítások után kattints a Kulcs beállítások mentése gombra!
  • A felhasználói azonosító kódod egy kicsit lejjebb találod.

Listamester - Útmutatók - Űrlapok - Wp plugin - api kódok

 • Ha beírtad a plugin felületén, akkor kattints a Mentés gombra!
 • A rendszer kiírja: sikeres. A kapcsolat létrejött.
 • Ha az üzenet: "sikertelen", próbáld újra! Lehetséges, hogy elgépelted, vagy szóköz maradt a kódod vagy a kulcs előtt / mögött.
 • Ezt a kapcsolatot csak egyszer kell beállítanod.

Figyelem: Ha újra generálod az api kulcsot a ListaMesterben -a Beállítások menüpontban-, akkor itt is át kell írnod az új kulcsra és mentened! 

Ezzel az összekötés kész.

Lehet menni a Frissítés és utána az Űrlapok pontba.

 

ListaMester plugin – Frissítés menüpont:

A ListaMesterből lekért űrlapokat a WordPress átmeneti gyorsítótárban tárolja. Az egyes űrlapok 4 óránként frissülnek, ha a ListaMesterben valami változás van.

Tehát amennyiben a ListaMesterben módosítod és publikálod az egyik űrlapodat, akkor az alap esetben NEM FOG a honlapodon is azonnal frissülni. Ott még egy ideig az űrlap előző változata lesz látható.

Ha azt szeretnéd, hogy azonnal frissüljenek, akkor az alábbi FRISSÍTÉS feliratú gombra kattints! Ezzel kitakarítod a gyorsítótárat és a következő lekérésnél frissülnek az űrlapok és bekerülnek a listába az újak. Tehát frissítés UTÁN az Űrlapok menüpontban le kell kérned valamilyen módban újra a shortcodeokat, és azt, ami ahhoz az űrlaphoz tartozik, amit módosítottál, azt újra be kell illesztened a weboldaladba.

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - plugin - frisstíés

 

ListaMester plugin – Űrlapok menüpont:

Itt találod az összes, a ListaMester fiókodban az új űrlapvarázslóval létrehozott űrlapjaidat.

 • ID = Az űrlap száma
 • Név: Az űrlap neve, ahogy elnevezted a ListaMester fiókodban, amikor létrehoztad
 • Csoport: Annak a csoportnak a neve, amihez létrehoztad az űrlapot (Figyelem: Egy csoporthoz tartozhat több űrlap is!)
 • Shortcode: Kód az űrlap beillesztéséhez a honlapodba

 

A beillesztés módja 4 féle lehet.

Ha kezdő WP felhasználó vagy, javasoljuk az iframe módot.
1. Az iframe a legbiztonságosabb módszer, ami egy aloldalban tölti be az űrlapot. Technikailag úgy kell elképzelni, mintha egy külön kis weboldal lenne a weboldaladban – de persze ebből a látogató nem észlel semmit. Ez bármilyen környezetben pontosan ábrázolja az űrlapot, és garantáltan jól működik, mert a ListaMester kódjait változatlan formában és üres CSS környezetben hozza be.

Ezt akkor is ajánljuk, ha a javascript beillesztéssel gondok lennének.

Ha már gyakorlott WP felhasználó vagy, a következő 3 beillesztési módot is használhatod:

2. A javascript beillesztési mód egyetlen sor kódot illeszt be, ami a legtöbb esetben jól működik, és szabványos módon illeszti be az űrlapot. Előfordulhat viszont, hogy bizonyos sablonok erőszakos CSS szabályai felülírnak valamilyen formázási szabályokat az űrlapban, és picit változik a külalakja. Ez az ajánlott beillesztési mód. (az iframe mellett)

3. A html beillesztési mód html kódot illeszt az oldalba, annak CSS szabályaival együtt. Ez nem teljesen szabványos, de jelenleg minden böngészőben működik. Akkor érdemes használni, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a kódok ott legyenek az oldalban, mert pl. picit módosítani is szeretnéd. Figyelem! Ez egy veszélyes módszer, mert a szövegszerkesztő hajlamos a kódokat megváltoztatni. Csak haladó felhasználóknak vagy profi webdizájnereknek ajánljuk ezt a beillesztési módot. (Ha van az űrlapban bármilyen recaptcha kód, ez a beillesztési mód NEM használható!)

4. Exit popup. Az űrlap akkor ugrik fel, amikor az olvasó elhagyja az oldalt. Javascript alapú beillesztéssel működik.

Ha a ListaMesterben elkészült az űrlapod, mentetted, és publikáltad is, akkor az űrlap onnantól kezdve éles, és használható. Itt, a WP-ben, először a Frissítés menüpontban kell a Frissítés gombbal kitakarítanod a WP gyorsítótárát, és utána valamilyen módban lekérni a shortcodokat az Űrlapok menüpontban

A kiválasztott űrlap beillesztéséhez másold ki az űrlap shortcode-ját a szögletes zárójelekkel együtt, majd másold be a honlapodon a tartalomba oda, ahova szeretnéd beilleszteni!

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - plugin - shortcode
 

Ezenkívül még másik két beillesztési mód is használható WP-ben kezdőknek:

 • Sima link
 • A ListaMester által készített ún. „okos iframe” beillesztése

és több más módszer, amit viszont csak webfejlesztőknek ajánlunk.

Ezekről itt írunk a 4. pontban:(módszerek bemutatása + magyarázat kezdőknek és webfejlesztőknek is)

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.