1. lépés: Az űrlap mentése és az űrlap publikálása

Az űrlapvarázslóban ha elkészültél egy új űrlappal, vagy módosítottál egy meglévőt, akkor a bal oldali MENTÉS/PUBLIKÁLÁS gombra való kattintással mented a változásokat. Ekkor felugrik egy Publikálás oldal, ahol a további lépéseket írjuk le.

FONTOS: ekkor még csak mentve van az űrlap, de nincs még élesítve, azaz nem érvényesek még rajta a változások, nem lehet még feliratkozni rajta. (ha az űrlap előző változata kint van a weboldaladon, az továbbra is működik)

Ezután ha a felugró Publikálás oldalon, az 1. pontban az ŰRLAP PUBLIKÁLÁSA gombra kattintasz, onnantól kezdve éles az űrlap, és lehet rajta feliratkozni. (ha az űrlap előző változata kint van a weboldaladon, akkor annak a kódját ki kell cserélni a megváltozott új kódokra)

Le is tudod ellenőrizni: Kattints itt az űrlap linkjére, ami Az űrlap kódja az alábbi URL-en elérhető: szöveg után van! Az űrlap külön böngésző ablakban felugrik. Ha még a korábbi változatot látod, akkor csak a böngésző még a korábbi, eltárolt változatot mutatja. Ilyen esetben egy SHIFT + reload kattintással rákényszeríted, hogy a frisset töltse be.

Űrlapok - Űrlapvarázsló - Űrlap beillesztése WP-be - űrlap publikálása

 

2. lépés: Űrlap beillesztése

Ha kezdőként magad szerkeszted a weboldalad, akkor számodra biztonságos
megoldás:

  • Sima link
  • A ListaMester által készített ún. „okos iframe” beillesztése

Ha webfejlesztő vagy, akkor számodra még plusz 2 lehetőség van:

  • Nyers html kód beillesztés
  • Nyers iframe-es beillesztés

Webfejlesztőként a bonyolultabb beillesztési módokat ITT találod.

 

 Nézzük akkor ezeket a lehetőségeket!

  • Sima link. A legegyszerűbb, mindig működő (de nem feltétlenül elegáns) módszer, hogy csak egy linket teszel a honlapodba, ami a ListaMester referencia űrlapjára mutat. Ez a link lehet egy „FELIRATKOZOM” gomb alá belinkelve, és ha a látogató kattint, felugrik neki az űrlap. Ezt használhatod kiegészítő megoldásként is, betéve a linket az űrlap alá apró betűkkel: „Ha a böngésződben nem működik a feliratkozás, próbáld itt.”

Az űrlapvarázslóban az űrlap mentése után feljövő Publikálás oldalon az ŰRLAP PUBLIKÁLÁSA gombra kattintással élesítjük az űrlapot, majd a gomb felett találjuk az űrlap linkjét, ami azonnal használható. (kimásoljuk és mehet weboldalba, FB posztba, hírlevélbe tehetjük ...)

Listamester - Kézikönyv - Űrlapok - Általános tudnivalók - 01

 

  • A ListaMester által készített ún. „okos iframe” beillesztése. Ez a nyers iframe beillesztési módszer finomítása. Ez a „resize”-nak köszönhetően automatikusan beállítja a magasságot. Az űrlap publikálása után a Publikálás oldalon az űrlap linkje alatt megjelenítünk egy ún. okos iframe kódját az űrlapnak. Csak ki kell másolni és betenni a weboldalba. Ha bármi probléma adódna mégis a mérettel (nagyon ritkán, de előfordulhat), akkor marad a nyers iframe, ahol magunk állítjuk be a szélességet, magasságot. A nyers iframe-ről bővebben ITT tájékozódhatsz, viszont csak webfejlesztőknek ajánljuk.

Listamester - Kézikönyv - Űrlapok - Általános tudnivalók - okos iframe

Ha valamilyen hibába ütköztél a beillesztés során, akkor érdemes megnézned a leggyakoribb hibákat, amelyeket ITT, az 5. ponthoz legörgetve a megoldással együtt megtalálsz..

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.