Miért nem lehet a Listamesterrel spammelni?

Először egy tanmesével megmutattuk, hogy miért ne küldj ki vásárolt listára levelet a saját tárhelyedről, saját szerveredről, most azt is leírjuk, hogy miért ne tedd ezt a ListaMesterrel sem.

Röviden és velősen:

  1. Mert rájövünk. Gyorsan.
  2. Mert korlátozunk, letiltunk, utána számon kérünk, feljelentés esetén a bizonyítékot átadjuk, és kártérítést is követelhetünk.
  3. Összefoglalva: Nem éri meg.

Hosszabban:

  1. Folyamatosan monitorozzuk a rendszerünk által kiküldött e-maileket. Ha bármelyik felhasználónk által kiküldött levél egy bizonyos szám felett kap SPAM jelölést, akkor a levelet megvizsgáljuk és egy kicsit elbeszélgetünk a küldővel.
  2. Nagy számú SPAM jelölés esetén leállíthatjuk a kiküldést. A küldő nem küldhet addig további leveleket, amíg nem igazolja, hogy az általa használt címlistán szereplő címeket legálisan, a jogszabályok betartásával gyűjtötte.
  3. Amennyiben SPAM küldés vádjával feljelentik a küldőt, amíg a vizsgálat tart, a fiókja blokkolva lesz.

Időről -időre mindig elcsábul valaki, de nem jut messzire.

Megtörtént eset:

A legutolsó esetnél 8000 fős régi, info@ címektől hemzsegő listára indított valaki kiküldést. Az első néhány órában (direkt nem írjuk ki, hogy mennyi, de hidd el nagyon rövid idő alatt) már kapott annyi SPAM bejelentést, hogy felfigyeltünk rá. (azaz az olvasók a levélben a „Leiratkozom” linkre kattintottak és az utána feljövő ablakban a „SPAM bejelentés”-re)

Ezalatt az idő alatt kb. 50-100-szor többen voltak azok, akik nem iratkoztak le, de a saját levelezőjüknek és így a saját levelezőjük spamszűrőjének „bepanaszolták” a levelet, mint SPAM.

Az ügyfél saját szervert használt egyébként, ami felkerült több fekete listára. Ahol fekete listás lett, ott nem fogadnak tőle levelet, de ami a legnagyobb baj, hogy ha a másik, legálisan gyűjtött, már jól bejáratott listájának küld legközelebb levelet, az is most már az elsődleges mappa helyett a SPAM-be fog menni.

Egy kísérlettel tönkretette majd’ egy éves munkáját. Megérte?

Most ki kell deríteni, hol van fekete listán a szerver. Azt le kell onnan szedetni minél hamarabb. (már ha lehetséges, de van olyan lista, ahol pénzt is kell ezért fizetni) Figyelmeztetni a valós feliratkozókat, hogy nézzék a SPAM mappájukat, mert lehetséges, hogy oda fognak ezentúl menni a levelek és megkérni őket, hogy jelöljék be, hogy nem SPAM, ill. húzzák át az elsődleges mappába.

Aztán várni és várni, … majd néhány hónap múlva, ha az olvasók eleget tesznek a kérésnek, akkor újra visszaáll a szerver reputációja, a spamszűrők újra biztonságosnak minősítik az onnan érkező leveleket, amik megint az elsődleges mappába kerülnek.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.