A táblázatban az email címek színezése is hordoz információt a csoporttag állapotára vonatkozóan:

  • Rózsaszín: A feliratkozást nem erősítette meg, azaz a feliratkozását követő megerősítő mailben nem kattintott rá a feliratkozást megerősítő linkre. (Ha csak megerősített feliratkozással kerülhetnek fel a listára az emberek.) Aki még nem erősítette meg a feliratkozását, az nem kap levelet Tőled, ha elindítasz egy kiküldést erre a csoportra és a feliratkozás időpontjához időzített hírlevélsorozat sem indul el neki.
  • Barna: Volt legalább egy visszapattanás erről a címről, azaz nem lehetett kézbesíteni a levelet.
  • Piros: Visszapattanás miatt a kézbesítés kikapcsolódott, mert a megengedett visszapattanások számát túllépted. Hogy mennyi visszapattanás után legyen a barna címből piros, azt a csoport általános beállításainál tudod állítani. (A megengedett visszapattanások száma:)
  • Lila: Kézbesítés szándékosan kikapcsolva ezen az email címen, vagy nem sikerült a bankkártyás fizetés az űrlapon.
  • Kék: SMS küldés sikertelen kézbesítés miatt letiltva.
  • Fekete: Leveleket átvevő rendes csoporttag (vagy még nem tesztelt)

A tagok állapotát természetesen tudod változtatni, mindenkit „feketévé lehet varázsolni”. (majdnem mindenkit)

1. NEM VISSZAIGAZOLT FELIRATKOZÓK

A rózsaszín, nem visszaigazolt feliratkozókat válaszd ki a Szűrés adatok alapján pontban az Azokat mutasd, akik nem erősítették meg a feliratkozást kipipálása segítségével, majd kattints az OK gombra. Erre kattintva az összes nem megerősített feliratkozó címe fog megjelenni a táblázatban.

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- nem erősítették meg a feliratkozást, rózsaszín

Ezután jelöld ki az összes megjelenő tagot, majd kattints az Üzenetküldés pontban a Email cím megerősítése linkre!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- nem erősítették meg a feliratkozást, megszüntetése

2. AKIKNÉL MÁR VOLT LEGALÁBB 1 VISSZAPATTANÁS

2.  A barna, visszapattant feliratkozókat válaszd ki a Szűrés adatok alapján pontban az Azokat mutasd, akiknek a címéről már volt visszapattanás kipipálása segítségével, majd kattints az OK gombra. Erre kattintva a táblázatban azok a címek fognak megjelenni, ahol legalább 1 visszapattanás történt.

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- visszapattantak kiválasztása

Szintén a szűrő segítségével kiválaszthatod:

  • Azokat mutasd, akiktől még egyáltalán nem volt visszapattanás: Ez a szűrő pont az előzőekben bemutatott barna címek ellentéte.

Ezután jelöld ki az összes megjelenő tagot, majd  a Tömeges műveletek a kiválasztott tagokkal pontban a Kipontozódás megszüntetése linkre!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- kipontozódás megszüntetése

A barna címek is feketék lesznek.

3. KIPONTOZÓDOTTAK

3. A piros feliratkozókat válaszd ki a Szűrés adatok alapján pontban az Azokat mutasd, akiknek visszapattanás miatt már nem küldünk emailt kipipálása segítségével, majd kattints az OK gombra. Erre kattintva a táblázatban azok a címek fognak megjelenni, ahol már annyi visszapattanás volt, hogy barna után piros lett a címe és kikapcsolódott a kézbesítés.

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- kipontozódottak kiválasztása

Hogy mennyi legyen ez a határ, mennyi legyen a maximális visszapattanások száma, azt minden csoportnál külön a csoport Beállításainál tudod állítani. Azt javasoljuk, hogy 3-nál több visszapattanást ne engedélyezz!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- visszapattanások száma

Ezután jelöld ki az összes megjelenő tagot, majd a fejlécben az Üzenetküldés pontban a Kipontozódás megszüntetése linkre!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- kipontozódottak megszüntetése

A piros címek is feketék lesznek.

4. AKIKNEK KI VAN KAPCSOLVA KÉZBESÍTÉS

4. A lila feliratkozókat, tehát akiknek szándékosak kikapcsoltad a kézbesítést, vagy akiknek nem sikerült a bankkártyás fizetésük az űrlapon, válaszd ki a Szűrés adatok alapján pontban a Csak a kikapcsolt címeket mutasd (ahova szándékosan nem küldünk emailt) kipipálása segítségével, majd kattints az OK gombra. Erre kattintva a táblázatban azok a címek fognak megjelenni, ahol szándékosan ki lett kapcsolva a kézbesítés, vagy nem sikerült a bankkártyás fizetés.

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- kikapcsoltak mutatása

Ha szeretnéd, hogy újra menjen rájuk a kézbesítés, akkor jelöld ki az összes megjelenő tagot, majd kattints a fejlécben lévő Üzenetküldés pontban a Kézbesítés bekapcsolása linkre!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- tagoknak kézbesítés bekapcsolása

 

5. AKIKNEK TE AKAROD KIKAPCSOLNI A KÉZBESÍTÉST

5. Fordítva is így működik: Akinek ki akarod kapcsolni a kézbesítést, azt pipával válaszd ki, majd kattints a fejlécben lévő Üzenetküldés pontban a Kézbesítés kikapcsolása linkkel aktiváld a parancsot!

Listamester - Kézikönyv - csoporttagok- kézbesítés kikapcsolása

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.