Amikor elkészült a szülinapi köszöntő levelek (vagy bármilyen más évfordulóra is vonatkozhat) beállítására vonatkozó fejlesztésünk, rögtön eszünkbe jutott, hogy miért ne lehetne névnapi leveleket is küldeni a feliratkozóknak. Elvégre a nevét mindenki megadja feliratkozáskor (ritka, hogy kitalált nevet írnak be), így egy újabb alkalmad adódik, hogy elérd őket az ajánlatoddal.

Természetesen nem neked kell a feliratkozóid nevéhez a dátumokat kikeresgélni és feltölteni a hónap és a nap dátum mezőkbe, ezt a munkát elvégzi helyetted a rendszer.

A ListaMester a keresztnevek alapján automatikusan generálja a névnapi dátumokat. Ezt a funkcióját a rendszernek kihasználva előnyben leszel a külföldi e-mail marketing rendszereket használó konkurenciáddal szemben, mert az ő rendszerük nem fogja kitalálni a feliratkozók névnapját. (Persze ha valaki azzal a névvel iratkozott fel nálunk, hogy „Mókuska”, ahhoz mi sem tudunk névnapi dátumot generálni.)

+ Azzal számolnod kell, hogy egy keresztnév többször is előfordulhat a naptárban, és nem biztos, hogy az a dátum, amit a ListaMester hozzárendel az illető névnapjához, az tényleg az, amikor ünnepel. pl. Ferencből van 3-4 egy évben.

Először hozd létre az új adatmezőket a csoportban:

Ha szeretnél egy csoportodnak névnapi köszöntő leveleket beállítani, először el kell készítened a hónap és nap adatmezőket a csoportban, amibe aztán a ListaMester feltölti a megfelelő névnapi dátumokat.

Főmenü - Csoportjaim – kiválasztod a csoportot – szerkesztés – Adatmezők – új adatmező létrehozása

Most „névnap hónapja” és „névnap napja” elnevezésű adatmezőket hoztunk létre, de persze te elnevezheted bárhogyan. Ezek az adatmezők rejtettek, tehát nem jelenik meg a feliratkozási űrlapon, hisz nem a feliratkozónak kell megadnia, hanem a rendszer fogja kitölteni. (Viszont ha látni szeretnéd a tagok táblázatában, akkor úgy hozd létre, hogy jelöld be: Mutassuk a tagok táblázatában!)

Listamester - Kézikönyv - Készíts el egy adatmezőt a névnap hónapjához!

Ha készen van a két új adatmező, ez lesz előtted a csoporthoz tartozó Adatmezők menüpontban:

Listamester - Kézikönyv - Két új, rejtett adatmeződ lesz

A "szem" ikon azért jelenik meg, mert mindkét adatmező létrehozásakor bejelöltük, hogy mutassuk ezt az adatmezőt a tagok listájában, ill. a "i" ikon szintén azért jelenik meg, mert mindkét adatmező rejtett, nem találkozik velük a feliratkozó a feliratkozási űrlapon.

A névnapi levelek beállításának menete a következő:

Főmenü – Email küldés – Egyedi időzítés -  Hónap és nap adatmezőkhöz

Válaszd ki a csoportot a legördülő listából, amire szeretnéd ezt a szabályt beállítani (amire létrehoztuk az előbb a két új adatmezőt) és kattints a Tovább gombra!

Listamester - Kézikönyv - Névnapokhoz időzítés - Csoportválasztás

Egyedi adatmezőhöz képest időzített emailek küldése oldalra jutsz. Ha először hozol létre szabályt erre a csoportra, akkor itt még nem látsz semmit. Kattints az új szabály létrehozása (+ ikon) linkre!

Listamester - Kézikönyv - Névnaphoz időzítés beállítása

Egyéni dátumhoz időzített levél oldalra jutsz.

  1. Nevezd el a levelet! Név: (a példában: Névnapi köszöntő) Ez az elnevezés csak a te tájékozódásodat szolgálja, nem fog a kiküldött levélben megjelenni.
  2. Válaszd ki a kiküldendő levelet a legördülő listából! A kiküldendő levél (a példában: Névnapi köszöntő)
  3. Megadhatsz egy szűrőt is, ha nem akarod mindenkinek küldeni a csoportban. Kiválasztó szűrő: (a kiválasztó szűrőt előtte el kell készítened arra a csoportra, akikre most beállítod ezt a szabályt a Kiválasztó szűrők menüpontban. pl. lehet más levelet küldeni a névnapjára a nőknek, és mást a férfiaknak. Ha ezt szeretnéd, két különböző levelet kell megírnod, majd elkészíttetned a rendszerrel, hogy a nevek alapján ki a nő, ki a férfi feliratkozó, majd erre a két lehetőségre szűrőt létrehozni, és két szabályt alkotni, az egyik szabályban a női szűrővel, a másikban a férfival.)
  4. Állítsd be, hogy a levelet hány nappal az egyéni dátum előtt küldjük ki! A levelet ennyi nappal az egyéni dátum előtt küldjük (a példában: 1)
  5. Állítsd be, hogy hány órakor küldjük a levelet! Kiküldési idő (a példában: 08:00)
  6. Bejelölheted, hogy ne csak egyszer küldje ki a rendszer (az adott évben, amiben vagyunk), hanem évente. Tégy egy pipát a „Minden évben küldjük, ne csak egyszer” szövegrész előtt.
  7. Add meg a hónapot tartalmazó adatmezőt a legördülő listában! Ide fogja a rendszer beírni a névnapi dátum hónap tagját. Hónap adatmező (a példában: névnap hónapja)
  8. Add meg a napot tartalmazó adatmezőt a legördülő listában! Ide fogja a rendszer beírni a névnapi dátum nap tagját. Nap adatmező (a példában: névnap napja)
  9. Add meg a nevet tartalmazó adatmezőt a legördülő listában! (Név adatmező) A rendszernek tudnia kell, hogy milyen adatmezőben keresse a keresztneveket. (a példában: név, nekünk a példában csak egy "név" adatmezőnk van,de ha te kéred külön a keresztnevet és a vezetéknevet, akkor a keresztnevet választod ki.)

Kattints a Töltsük fel az üres dátum mezőket most gombra!

Listamester - Kézikönyv - Töltsük fel az üres dátum mezőket névnapokkal most

A rendszer a feliratkozóid által megadott nevek alapján (amiket a Keresztnév mezőben keres, ha azt állítottad be neki) feltölti a „névnap hónapja” és a „névnap napja” oszlopokat a tagok listájában dátumokkal.

Kiírja: „A névnapi dátumok generálása befejeződött.” + Összesen hány dátumot generált.
Akik kitalált névvel, kacifántos – nem egyértelmű becenévvel, stb. iratkoznak fel, azoknak értelemszerűen nem tud a rendszer névnapi dátumot rendelni a megadott nevükhöz.

Majdnem készen vagy. Hátra van még a névnapi köszöntő levelek időzítése: Kattints a Létrehozás gombra! Ha meggondoltad magad, kattints a Mégse gombra! A rendszer nem hozza létre a szabályt.

Most már a rendszer mindenkinek (akinek a megadott keresztnevéhez talált névnapi dátumot) beidőzítette a névnapja előtti napra, reggel 8-ra a leveledet. Itt a kiküldési szabályod:

Ha bármit át szeretnél állítani benne, akkor válaszd ki egy pipával és kattints a szerkesztés (ceruza ikon) gombra! Ha törölni szeretnéd ezt a kiküldési szabályt, katt a törlés (kuka ikon) gombra! A rendszer megkérdezi, hogy biztosan törölni akarod, majd az IGEN gombra való kattintás után törli.

Listamester - Kézikönyv - Létrehozott névnapi köszönötő
Ha új szabályt szeretnél létrehozni erre a csoportra, akkor kattints az új szabály létrehozása linkre! Több ilyen szabályt is be tudsz állítani, akár több egyéni dátum mezőhöz is.

Nézzük, hogy boldogult a rendszer a feliratkozók által megadott keresztnevekkel!

Listamester - Kézikönyv - Keresztnevek névnapjai

Nem örülhetünk 100% -nak, sajnos. Látszik, hogy számít a helyesírás: a "Gábor"-t ékezet nélkül nem ismeri fel. A kisbetűvel írott név nem okoz felismerési problémát: judit. A becenevekkel is lehet gond, viszont  a példabeli Peti könnyen megy. Az "Adam" ékezet nélkül túl egzotikus.

A rendszert folyamatosan okosítjuk, de már így is a lista nagy részének meg fogja tudni keresni a névnapját. Most már csak azt kell kitalálnod, hogy milyen névnapi meglepetést küldesz azoknak, akik mellett ott lesz ez a névnapi dátum.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.