Bármilyen levél kiküldése előtt azt tanácsoljuk, mielőtt elküldenéd egy csoportodnak, teszteld. Küldj teszt emailt! Így még időben kiderül, ha pl. valamelyik beszúrt változót nem helyettesíti be a rendszer, mert a kiválasztott csoportnál nem is létezik az az adatmező, vagy valamilyen formázás nem úgy néz ki, mint ahogy szeretnéd.

Főmenü – Email küldés – Teszt email küldése

Teszt email küldése oldalra jutsz. Itt tetszőleges email címre küldhetsz egy teszt levelet.

Listamester - Kézikönyv - Teszt email küldése

A Teszt email küldése oldalon először válaszd ki a legördülő listából a csoportot, amelyiknek fogod küldeni a levelet! („A csoport, amelyiknek küldjük a levelet:”)

Miért kell ez? Mert a levélben ha változókat szúrtál be, akkor a ListaMesternek tudnia kell, hogy azoknak a változóknak az értékét honnan, melyik csoportból kell szednie.

Ezért szoktuk javasolni, hogy a saját email címeddel legyél tagja mindegyik csoportodnak. Így ha a saját címedre küldöd mindig a teszt leveleket, mindegy melyik csoportra is fog végül kimenni, a változók helyesen fognak behelyettesítődni.

Válaszd ki a levelet a legördülő listából, amit ki szeretnél küldeni! („Az email, amit küldünk:”)

Írd be az email címet, amire szeretnéd küldeni a levelet! („Teszt email küldése az alábbi címre:”) A címzett nem kell, hogy a kijelölt csoport tagja legyen, de akkor hibás linkek és üres adatmezők lehetnek az e-mailben, ahogy fentebb is írtuk. (Ekkor a ListaMester nem tudja, hogy honnan szedje a behelyettesítendő adatokat.)

Végül kattints a teszt küldése gombra!

Listamester - Kézikönyv - Teszt e-mail küldése 2.

A rendszer kiírja: A teszt emailt kiküldtük. (max. három másodperc múlva pedig megérkezik)

Ha véletlenül elírtad az email címet, a rendszer hibaüzenetet küld: Hibás teszt email cím.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk: