Ha megírtad a levelet a Levelek menüpontban de nem azonnal szeretnéd kiküldeni, hanem időzíteni szeretnéd több csoportodnak is egyidejűleg, így járj el:

Főmenü – Email küldés – Időzített küldés több csoportnak

Listamester - Kézikönyv - Időzített email küldése több csoportnak

Időzített email küldése több csoportnak oldalra jutsz.

Itt is felhívjuk a figyelmedet, hogy kiküldés előtt érdemes tesztelni a levelet egy olyan csoporttaggal (vagy a Te címeddel), aki benne van a célcsoportban.

Meg lehet adni kivétel csoportokat is, tehát azoknak küldjük a levelet, akik a kiküldésre megjelölt csoportokban vannak, de nincsenek benne a kivételre jelölt csoportokban.

Ha valaki több kiküldésre jelölt csoportban is szerepel, akkor annak csak egyszer fog kimenni a levél (hacsak nincs benne legalább egy kivétel csoportban).

A kiküldési sebességek összeadódnak, mert minden csoportra párhuzamosan elindul egy-egy kiküldési folyamat (ezt a Statisztikák menüpontban is látni fogod). Ezért itt NE adj meg magas értéket!

  1. Válaszd ki a kiküldendő levelet a legördülő listából! Kiküldendő levél (a példában: Kampány indul 1 nap múlva!)
  2. A kis naptár ikonra kattintva válaszd ki a dátumot, amikor szeretnéd küldeni a levelet! Mellette add meg az órát és a percet is! (a példában: 2020.11.22., 17:00 óra)
  3. Ha előfizetős csomagban vagy, állíthatsz a levelek kiküldési sebességén. Az alapbeállítás 20 levél/ perc, az ingyenes csomagot használóknak csak ez van engedélyezve. Kiküldési sebesség (db/perc): itt a legördülő listában választhatsz sebességet. Mielőtt azonban ezt állítod, javasoljuk, hogy olvasd el ITT, hogy miért van és miért jó a 20 levél / perc sebesség!
  4. Válaszd ki a csoportokat pipálással, akiknek szeretnéd küldeni a levelet! Csoportok, amelyek tagjainak küldjünk emailt: (itt jegyezzük meg ismét, hogy a levelek, nincsenek csoporthoz kötve, tehát minden csoportnak kiküldhető akár azonnali kiküldéssel, akár időzítve bármelyik levél, a példában: kérdőíves, kezdő női tanfolyam)
  5. Ha szeretnél megadni kivétel csoporto(ka)t, itt megteheted szintén pipálással kiválasztva. Tehát ha valaki benne van az itt kiválasztott kivétel csoport bármelyikében, az nem fog kapni levelet. (a példában: "ANONIM, Hírlevélre feliratkozók, Karácsonyi kampányban vásárlók" csoportok)

Ha mindezt beállítottad, kattints az Időzített levél beállítása gombra!

Listamester - Kézikönyv - Időzített email küldése több csoportnak 2

A kattintás után a rendszer kiírja: A levelek kiküldését beállítottuk.

Itt kattints az OK gombra!

HOPPÁ! MÉGSEM AKAROD KIKÜLDENI?

Ha meggondoltad magad és egy időzített levelet mégsem szeretnél kiküldeni a csoportoknak, akkor a Statisztikák – Levelek kiküldésének nyomon követése menüpontban megtalálod a a levelet az időzítéssel csoportonként. Válaszd ki egy pipával és kattints a törlés linkre! A rendszer visszakérdez, hogy biztosan törlöd-e, majd az OK gombra való kattintás után törli az időzített levél kiküldési parancsát. (Maga a levél nem törlődik, az ott marad a Levelek listáján.)

Erre ügyelj: Ebben az esetben a rendszer minden csoportot, ami ki volt jelölve kiküldéshez, külön sorba ír. Tehát ugyanaz a levél többször fog szerepelni, annyiszor, ahány csoportot kiválasztottál hozzá. Mindegyiket ki kell pipálni törléshez.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.