Sajnos nem lehet sok e-mailt kizúdítani a világba egyszerre. Nem is a szerverünk véges kapacitása miatt, hanem mert az e-mail szolgáltatók spam szűrői ezt gyanús megmozdulásnak veszik, és letiltanak, várakoztatnak, vagy egyszerűen nem veszik át. A tapasztalat az, hogy kb. másodpercenként 1 e-mailt lehet a magyarországi ingyenes szolgáltatók torkán lenyomni, ezért a ListaMestert szándékosan lassítjuk úgy, hogy félpercenként 10 levelet küld ki, azaz óránként 1200-at.

Mindazonáltal fizetős felhasználóink ezt a sebességet - ha szükséges - magasabbra tudják állítani, ám ennek használatát nagyobb csoportokra csak indokolt esetben javasoljuk, és akkor is csak mértékkel. Túl gyors kiküldések esetén ugyanis sokkal nagyon annak az esélye, hogy a címzett szervere a nagy email áradat miatt ideiglenesen blokkolja, késlelteti, az átvételt. Sőt, emiatt akár spamnek is minősítheti a levelet, érdemes tehát óvatosan adagolni a gázt. Percenként 50-100 fölötti sebességeknél ennek a kockázata bizony már eléggé jelentős. Nagyobb sebességek használatát csak kis csoportok esetén javasoljuk - ilyenkor igazából csak annyi az értelme, hogy az egész csoport nagyjából egyszerre kapja meg az üzenetet (ne csak az első 20), Ez olyankor lehet hasznos, ha pl. első néhány gyors válaszoló vagy megrendelő ajándékot is kap.

A kiküldés sebessége nem garantált. Ez mindössze annyit jelent, hogy a ListaMester mail szervere a megadott tempóban elraktározza a leveleket a kézbesítési sorba, és amint lehet, kézbesíti. A kézbesítés valódi sebessége függ egyrészt a ListaMester mail szervereinek terheltségétől (ez csak nagy sebességeknél észrevehető, ha egyáltalán látszik), de leginkább attól, hogy a címzettek milyen gyorsan képesek átvenni a leveleket. A gyakorlatban sajnos ez az utóbbi a szűk keresztmetszet (főként a spam szűrők miatt, illetve az ingyenes email szolgáltatók lassúsága miatt). Magyarországon egy tipikus címlistára percenként 100-nál több emailt küldeni nem nagyon van értelme, mert nem veszik át olyan gyorsan a címzettek szerverei, így csak beragad a ListaMester szerverén, és sokszor akár órákig ott vár a kézbesítésre. Az elsőre kézbesíteni nem sikerült üzeneteket természetesen a szerver később újra megpróbálja elküldeni.

Ingyenes felhasználóknak csak a legalacsonyabb sebesség megengedett.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.