CSOPORT
A központi fogalom a csoport. A csoport emberek listája, amivel többféle műveletet lehet végezni. Például egy művelettel lehet levelet küldeni az összes csoporttagnak, vagy újabb alcsoportot lehet belőle kiválasztani; két csoportot össze lehet vonni vagy kivonni, stb.

A létrehozható csoportok száma korlátlan, viszont a bennük levő (különböző) tagok összlétszáma a csomagtól függően korlátozott. Egy olvasót – azaz egy e-mail címet csak egyszer számol a rendszer, bármennyi csoportban is van benne.

FELIRATKOZÁSI ŰRLAP
A csoportnak lehet feliratkozási űrlapja, ezt a honlapodra tudod rakni, de önmagában is működik a ListaMester honlapján. A feliratkozási űrlapon a kötelező e-mail cím és név mellett más információkat is lehet kérni a látogatóktól. Egy űrlapon annyi adatmezőt állíthatsz be, amennyit csak akarsz. (Csak győzzék kitölteni! :-))
Ezeket a mezőket be tudod állítani a Csoportjaim - Szerkesztés - Adatmezők menüpontban.

HÍRLEVÉL
Hírlevelet úgy lehet küldeni, hogy előbb meg kell szerkeszteni a Levelek menüpontban, majd az Email küldés menüpont alól lehet postázni a kiválasztott csoportnak. A megszerkesztett levél tartalmazhat személyes adatokat is, amiket a feliratkozó az űrlapon adott meg (pl. név, lakcím). Tudsz küldeni tesztlevelet is (hogy lásd, hogyan fog kinézni), és beállíthatsz levélküldést időzítve is. A levél lehet formázott (HTML), de szerkesztése a Word-höz hasonlóan egyszerű felületen végezhető, tehát nem kell tudni HTML nyelven. A levél tartalmazhat megnyitási visszaigazolásos kódrészt, valamint tartalmi oldalra mutató linket is. Ez azt jelenti, hogy minden levél, amit kiküldünk, egyedi lesz. Tartalmazhatja a címzett személyes adatait és olyan linkeket, amikre kattintva a ListaMester tudni fogja, hogy ki, mikor, melyik linkre kattintott a levélben. (tehát referenciát tartalmaz a csoporttagra).

A fogadó szerverek korlátozásai miatt a nagy taglétszámú csoportokra a levelek nem egyszerre mennek ki. A küldési sebesség fél percenkét 10 db. email. (ezt állíthatod, de nem ajánljuk. Nagy csoportra kiküldött levelek kézbesítése így eltarthat egy darabig. A folyamatot a Statisztikák - Levelek kiküldésének nyomon követése menüpont alatt ellenőrizheted, ill. le is állíthatod.

MEGHÍVÓ
Meghívó linket is tehetünk a levélbe. Ez a link a feliratkozó oldalra mutat, de bele van kódolva az, hogy kin keresztül jut oda a látogató. Ez alkalmas arra, hogy a csoporttagok másoknak is ajánlják a feliratkozási oldalunkat, miközben a ListaMester pontosan számon tartja, hogy aki újonnan feliratkozott, az kinek a meghívására jutott az űrlapra.

SZŰRŐK
A csoportokhoz szűrőket lehet definiálni. Ez a ListaMester egyedülálló megoldása, amivel pofonegyszerűvé tehetjük a komplex marketing rendszerek programozását. A szűrők alkalmasak alcsoportok kiválasztására, vagy szelektív email küldésre. Például ha a feliratkozási űrlapon megkérdeztük a feliratkozó nemét, akkor küldhetünk emailt csak a nőknek. Ki lehet választani szűrők segítségével azokat a csoportból, akik egy bizonyos levelet már megnyitottak, vagy még semmit sem nyitottak meg egy hírlevélsorozatból, vagy akiknek x levél van még hátra a sorozatból, stb. Ez még nem minden! A szűrőket kombinálhatod egymással - „és”, „vagy”, „nem” operátorokkal – így igazán precízen tudsz bizonyos olvasókat kiválasztani.

HÍRLEVÉLSOROZAT
Levélsorozatok szerkesztéséhez előbb meg kell szerkeszteni a sorozat leveleit, majd ezeket a leveleket a Hírlevélsorozatok menüpontban lehet sorozattá fűzni. A sorozatban levő levelek időzítése a feliratkozáshoz képest 5 perc pontossággal beállítható.

Minden kiküldendő e-mailhez lehet tagszűrőt is rendelni. Ez teszi lehetővé a személyre szabott marketing rendszerek egyszerű programozását. Nem kell tehát semmiféle hieroglifákat, furcsa változókat írnod a levélbe, és mégis meg tudod oldani, hogy pl. a hírlevélsorozatod egyik levele más szöveget tartalmazzon a férfiak és nők számára: egyszerűen két ilyen levelet szerkesztesz és az egyikre teszel egy férfiakat kiválasztó tagszűrőt, a másikra pedig nőket kiválasztó tagszűrőt (persze csak ha a feliratkozási űrlapon megkérdezted a nemét).

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.