Technikailag a megnyitás mérése úgy működik, hogy a levél aljába egy kis képet teszünk, (tartalma csak egy ListaMesterre utaló kis felirat, ill. fizetős csomagban üres kép is lehet) és ha valaki megnyitja a levelet, akkor a levelezőprogramja jó esetben azt is betölti. Manapság viszont a világ a bizalmatlanság irányába megy a spammerek és adathalászok miatt, ezért a levelezőprogramok egy része alapból nem tölti be a képeket. pl. a Thunderbird levelezőprogram alapból blokkolja a képeket. Általában a levelezőprogramok meg szokták kérdezni az olvasótól, hogy jelenítsék-e meg automatikusan a képeket ettől a feladótól, ám ezt viszonylag diszkréten teszik, és a legtöbben elsiklanak fölötte, vagy szándékosan nem teszik meg (hiszen jogukban áll).

Tehát azt az olvasót tudjuk "megszámolni", akinek a levelezője betöltötte ezt a megnyitást mérő képet, amikor megnyitotta a levelet, vagy pedig ha nem jelenítette meg automatikusan, akkor az olvasó "Igen"-nel válaszolt a levelezője azon kérdésére, hogy megjelenítse-e a képeket ettől a feladótól.

Ha nincs képbetöltés, nem tudunk a megnyitásról.

A levélmegnyitásokat a Statisztikák menüpontban lehet nyomon követni, illetve a csoporttagokról exportált Excel táblázatban is megvan ez az információ. Ha valaki nem nyitotta meg a levelet, az nem feltétlenül jelenti tehát, hogy nem is olvasta. Másrészt, ha valaki megnyitotta a levelet, nem feltétlenül jelenti, hogy rendesen el is olvasta. Lehet, hogy csak egy pillantást vetett rá, és már landolt is a kukában...

Ezért jobb technika linkeket tenni a levélbe, akár tartalmi oldalas linkeket a ListaMesterben, vagy bármilyen más linket, mert az átkattintás egy pontosan mérhető esemény.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.