Nem javasoljuk a nagy csatolmányok levélben való kiküldését. Mi számít nagynak? Az 1-2 Mbite-nál nagyobb már nem ajánlott.

  • Nem minden szerver veszi át az ekkora leveleket, a címzett nem kapja meg. Ezek visszapattannak, és a címzettet kipontozhatják a listáról, mintha rossz email címe lenne.
  • A spam szűrők ill. a mail szolgáltatók terhelést monitorozó védelmi rendszerei könnyebben berághatnak a nagy méretű levélre, és a címzett meg se kapja a levelet.
  • Nagyon kellemetlen lehet az olvasónak egy nagy levelet megnyitni. A mérete miatt lassabban töltődik be - fekete ponttal indítja az olvasást.
  • A mobiltelefonon emailt olvasók ha letöltik a levelet, jelentős adatforgalmat generál, amiért fizetniük kell. Nem biztos, hogy fognak. Bizonyára észreveszik hogy nagy a levél, és (esetleg olvasás nélkül) törlik.
  • Erősen igénybe veszi az olvasó tárhelyét. Ezt az olvasó nem fogja tolerálni. Sokan olvasás után egyből törlik a nagy méretű leveleket, hogy ne foglalja a tárhelyet, vagy időnként takarítanak és törlik a nagy leveleket.
  • A nagy levelek tömeges kiküldése komoly terhelést jelent a mail szerverekre. A LM szerverei ugyan ettől nem akadnak ki, de egyrészt késlelteti a kézbesítéseket, másrészt a fogadó oldali email szerverekről nem tudjuk, hogy ilyenkor önvédelemből nem zárják-e kapuikat és kukázzák-e nyom nélkül a nagy terhelést okozó emaileket.
  • A csatolmány megnyitásáról nem kapsz semmiféle visszajelzést, azaz nem fogod tudni, hogy hányan és konkrétan ki nyitotta meg a dokumentumot. Tartalmi oldallal és letöltő linkkel viszont ez nem probléma.
  • A nagy csatolmány helyett azt javasoljuk, hogy töltsd fel a dokumentumot valahova (tetszőleges web szerverre, de ha nem férsz hozzá ilyenhez, használd a ListaMester tárhely funkcióját), és csak a letöltési linket rakd a levélbe. Ennek profibb változata az, ha még tartalmi oldalt is készítesz köré, ami egy átirányítás a dokumentum linkjére. Ez azért nagyon hasznos, mert így azt is látni fogod, hogy pontosan ki töltötte le a dokumentumot.
Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.