A ListaMester beépített szövegszerkesztője egy nagyon elterjedt és jól működő nyílt forráskódú szerkesztő, ami jól hordozható html kódokat generál (azaz olyat, ami mindenhol eléggé hasonlóan jelenik meg). Emiatt jól hordozható leveleket tudsz írni, de érdemes megfogadni a tanácsainkat, amiket a táblázatok és cellák beállításairól ITT ÍRTUNK.

A leveleidet mindig leellenőrizheted a levél szerkesztésénél az Előnézeti funkció segítségével. A funkció LEÍRÁSA ITT.

De ha a leveled szofisztikált, nagyon formázott, akkor használhatod a litmus.com szolgáltatását tesztelésre.

Viszont mi azt javasoljuk, hogy lehetőleg ne használj nagyon szépen formázott, dizájnos hírleveleket. Egyrészt azokról eleve látszik, hogy hírlevél, és azonnal kukázza az olvasó, hogy helyet spóroljon. Másrészt jobban jársz, ha a szép tartalmat a honlapodra teszed, a hírlevélbe pedig csak egy rövid figyelemfelkeltő szöveggel áttereled oda az olvasót egy tartalmi oldalra kattintással. Így még az átkattintást is mérni tudod. (vagy egyszerűen a linkeket szúrod bele a leveledbe, már ezt is követni tudja a rendszer)

Általános szabályként hírlevél szerkesztésekor az alábbiakat tartsd szem előtt:

  1. Ügyelj rá, hogy ne illessz nagy képeket a leveledbe! 2 Mbájt esetén már nagyon megnő annak a veszélye, hogy a spamszűrőnek gyanús lesz.
  2. Bár nagyon szépek az egy képből álló hírlevelek, nem ajánljuk az alkalmazásukat, mert több hátrányuk is van: A levelező kliensek többsége alapból blokkolja a képek megjelenítését. Ezért azoknál az olvasóknál, akik nem engedélyezik a képek megjelenítését csak egy nagy üres négyzet fog látszódni. Valamint az egy képből álló hírleveleknek jellemzően nagyobb a mérete, és ez, ahogy az előbb írtuk, nem szerencsés a spamszűrők szempontjából, valamint így a kiküldés is lassul.
  3. Mindig töltsd ki az ALT tageket! Ezt sokszor elfelejtik a felhasználóink, pedig nagyon hasznos: ha nem engedélyezi a képek megjelenítését az olvasó, akkor a képek helyén az üres négyzetekben így lesz egy szöveg, ami arra kéri, hogy engedélyezze azt. Erről ITT TALÁLSZ LEÍRÁST!
  4. Nemcsak a képnek, hanem az egész hírlevélnek fontos a mérete. Lehetőleg ne legyen nagyobb 2-3 Mbájtnál!
  5. Tesztelni, tesztelni mobilon is! Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni. Nézd meg több variációban, hogyan néz ki a hírleveled, hol optimális a képek elhelyezése! Ha meg van a győztes elrendezés, teszteld le mobilon is! Egyre több felhasználó olvassa a leveleit mobilon, ügyelj rá, hogy ott is rendben jelenjen meg a hírleveled!

HTML szerkesztési mód a ListaMesterben:
A ListaMesterben a levél szerkesztőjét át lehet kapcsolni html üzemmódba, és így is lehet szerkeszteni a hírlevelet. Akár külső programban formázott html-t is bemásolhatsz ebben a módban, és tudod használni a levelet mintaként. (Sablonok ugyan nincsenek a LM-ben, de minden egyes levelet lehet sablonként használni, hiszen le lehet másolni a tartalmát egy másik levélbe, másik néven.)
Ritkán, de előfordul, hogy a beépített szövegszerkesztő elrontja a formázást. Ilyenkor kézzel kell javítani. A HTML szerkesztési módról ITT TALÁLSZ LEÍRÁST.

Hírlevélküldés a saját levelezőből a ListaMesteren keresztül:
Ezen kívül a ListaMester egyedi módon képes arra is, hogy a csoportnak emailt lehet küldeni úgy, hogy az ember a saját levelezőprogramjában szerkesztett levelet elküldi a csoport email címére. (Minden csoportnak, saját egyedi email címe van.) Ehhez be kell kapcsolni a csoport általános beállításainál az emailek fogadását és továbbítását. Be kell állítani, hogy csak a Te email címedről fogadjon levelet a csoport, Ez egy nagyon kényelmes funkció. Bár vannak ennek a megoldásnak hátrányai (pl. nem szabad elfelejteni a levélből a leiratkozási linket, ahogy ott a súgóban le van írva), ill. a változók behelyettesítése, tartalmi oldalak, kérdőívek, megnyitások mérése nem használhatók így. De ez sokszor nem számít, van akinek ez kényelmes lehet. Pl. klasszikus levelezőlistaként is tud így működni a rendszer.

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.