A levél megírása előtt beállíthatod, hogy kérsz-e visszaigazolást a megnyitásról. Ezt a Beállítások menüpontban találod.

Visszaigazolás a megnyitásról: Alapértelmezetten ez az opció bekapcsolt állapotban van (van ott pipa), tehát nem kell változtatni rajta.

A megnyitás követő úgy működik, hogy az email aljába egy kis képet rakunk. Ennek a tartalma ingyenes csomagban egy ListaMesterre utaló kis felirat, más előfizetői csomagokban üres kép is lehet. (1x1 pixel üres kép – tehát semmi nem látszik a levélben) A levelezőprogramok nagy része (pl. a legismertebb ingyenes webmail szolgáltatók) ezt a képet betölti, amikor a felhasználó a levelet megnyitja. Sajnos nem minden levelezőprogram működik így, pl. a thunderbird levelezőprogram alapból blokkolja a képeket, egyes levelezőprogramok pedig rákérdeznek a kép betöltése előtt, hogy az olvasó engedélyezi-e.

Ha valaki nem nyitotta meg a levelet, az nem feltétlenül jelenti tehát, hogy nem is olvasta. Másrészt, ha valaki megnyitotta a levelet, nem feltétlenül jelenti, hogy rendesen el is olvasta. Lehet, hogy csak egy pillantást vetett rá, és már landolt is a kukában... Ezért jobb technika a tartalmi oldalak használata.

A levélmegnyitásokat a Statisztikák menüpontban lehet nyomon követni, illetve a csoporttagokról exportált excel táblázatban is megvan ez az információ.

Üres visszaigazoló kép: Előfizetőinknek lehetősége van ezt az opciót bejelölni. Ekkor csak egy üres, 1x1 pixel méretű kis kép kerül elhelyezésre a levél aljába, hogy mérni tudjuk a megnyitásokat. A levélben az olvasó ebből semmit sem lát.

Erre figyelj: Ha szándékosan, vagy véletlenül kikapcsolod a levélmegnyitásról az igazolás kérését, NEM lesz adat arról, hogy ki nyitotta meg a levelet. „Utólag” sem lehet kérni ilyen adatot, a levélkiküldés után.

​​​​Listamester - Kézikönyv - Levelek- Levél szerkesztése - Üres visszaigazoló kép

Ha ingyenes csomagban vagy, az olvasóid ezt a képet fogják látni a leveled alján, ha kértél visszaigazolást a megnyitásról:

levelek08

Hasznos volt számodra ez a cikk? check_circleIgen

Írj nekünk, segítünk:

CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.